Islamiști din mai multe țări au dat foc drapelului francez și portretelor lui Macron, după ce acesta a declarat că va lupta împotriva islamului separatist
Embed:
Islamiști din mai multe țări au dat foc drapelului francez și portretelor lui Macron, după ce acesta a declarat că va lupta împotriva islamului separatist

Islamiști din mai multe țări au dat foc drapelului francez și portretelor lui Macron, iar mai multe publicații musulmane l-au numit „demonul Parisului”, după ce președintele Franței, Emmanuel Macron a declarat că va lupta împotriva islamului separatist și că nu va renunța la caricaturi ce vizează musulmanii. Tensiunile ar putea crește și mai mult după ce președintele turc Recep Erdogan a apărut astăzi pe coperta „Charlie Hebdo” în timp ce ridică tunica unei musulmane.

Caricatura de pe coperta revistei franceze de satiră „Charlie Hebdo” îl prezintă pe Erdogan într-o ținută neglijentă de casă, stând într-un fotoliu cu o doză de bere într-o mână, iar cu cealaltă ridicând tunica unei femei ce poartă văl musulman. Imaginea este însoțită de comentariul „În privat, Erdogan este foarte amuzant”. La scurt timp după apariția aceste publicații, Parchetul de la Ankara a anunțat lansarea unei anchete contra conducerii revistei "Charlie Hebdo". Autoritățile turce au declarat că vor fi luate toate măsurile juridice și diplomatice necesare.

Turcia a fost prima țară musulmană care și-a exprimat dezacordul față de decizia liderului de la Paris de a intensifica măsurile de supraveghere a propagandei islamiste, după decapitarea profesorului francez care le-a arătat elevilor săi caricaturi cu profetul Mohamed. Acum câteva zile, Erdogan ar fi sugerat că Macron suferă de tulburări mentale și i-a îndemnat pe turci să boicoteze produsele franceze.

„Așa cum în Franța unii cer ca produsele turcești să nu fie cumpărate. Aș vrea să fac apel la conaționalii mei, mai presus de toate, nu acordați atenție mărcilor franceze, nu le cumpărați.”

Apelul președintelui
turc a fost urmat în scurt timp în mai multe țări musulmane. În Kuwait, peste 70 de agenți economici au scos de pe rafturi brânza produsă în Franța, dar și produsele cosmetice. AFP scrie că cel puțin 430 de agenții de turism din această țară au suspendat toate zborurile rezervate spre Franța. Și în magazinele din Qatar au început să dispară produsele francezilor, iar în Iordania, reprezentanții Frontului Islamic de acțiune îi îndeamnă activ pe agenții economici să renunțe la mărfurile din Franța.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.