Italia este noua campioană europeană la fotbal
Embed:
Italia este noua campioană europeană la fotbal

Italia este noua campioană europeană la fotbal. Aseară, în marea finala de la Londra, echipa națională a Italiei  "Squadra Azzurra" a învins-o pe reprezentativa Angliei, dar după loviturile de departajare.

Englezii au început perfect partida de pe "Wembley" și au reușit să deschidă scorul chiar în minutul 2, prin Luke Shaw, care a înscris cel mai rapid gol din istoria finalelor unui Campionat European.

Italia a reușit să restabilească egalitatea în repriza secundă, mai exact în minutul 67, prin Leonardo Bonucci.


Cele două formații nu au mai înscris până la finalul timpului regulamentar și nici în cele două reprize suplimentare. Astfel, campioana s-a decis la loviturile de departajare.

Italia a fost mai norocoasă și s-a impus la penalty-uri cu scorul de 3-2. Pentru peninsulari au înscris de la 11 metri Domenico Berardi, Leonardo Bonucci și Federico Bernardeschi, în timp ce Andrea Belotti și Jorginho au ratat. Pentru Anglia au marcat Harry Kane și Harry Maguire, în timp ce Marcus Rashford, Jadon Sancho și Bukayo Saka au ratat.

Fiesta în Italia a început imediat, iar suporterii au sărbătorit până dimineață.


Pentru Italia este al doilea titlu european. "Squadra Azzurra" a ajuns acum la 34 de meciuri fără înfrângere. De partea cealaltă, Anglia a jucat prima finală a unui Campionat European.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.