Jens Stoltenberg: Biroul NATO de la Chișinău va fi inaugurat la începutul lunii decembrie
Embed:
Jens Stoltenberg: Biroul NATO de la Chișinău va fi inaugurat la începutul lunii decembrie

Biroul NATO de la Chișinău va fi inaugurat la începutul lunii viitoare. Anunțul a fost făcut astăzi de către secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, într-o conferință comună susținută la Bruxelles cu premierul Moldovei, Pavel Filip. 

"Cererea de a deschide un birou NATO în Moldova a venit de la Guvernul de la Chișinău. Birouri similare avem în Moscova, Kiev și Tbilisi. Aici vor activa civili, care vor crea un dialog și o cooperare mai strânsă între NATO și Moldova", a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Stoltenberg a mai declarat că NATO respectă decizia țării noastre de a rămâne doar partener al organizației.

"Moldova este o țară care își ia propriile decizii, iar noi le respectăm. NATO are un principiu fundamental. Respectăm și discutăm cu țările care vor să adere la Alianța Nord-Atlantică, dar avem aceeași atitudine și față de statele care vor să rămână doar parteneri", a menționat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Stoltenberg a mai adăugat că NATO respectă suveranitatea, independența și integritatea Republicii Moldova și că va oferi suportul necesare pentru ca țara noastră să combată atacurile cibernetice, iar forțele armate să devină mai puternice. La rândul său, premierul Pavel Filip a mulțumit instituției pentru sprijin.

"În contextul aprobării planului individual de acțiuni al parteneriatului Republica Moldova - NATO pentru 2017 - 2019, am făcut o scurtă trecere în revistă a obiectivelor stabilite de comun acord, care vizează promovarea reformelor în domeniul securității și apărării, dar și în alte sectoare ale economiei naționale", a afirmat premierul Pavel Filip.

Republica Moldova cooperează cu NATO din 1991, atunci când țara noastră a devenit membru al Consiliului de Cooperare Nord-Atlantic.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.