Judecătoarea Maria Tertea rămâne în libertate. Curtea de Apel a respins demersul procurorilor
Embed:
Judecătoarea Maria Tertea rămâne în libertate. Curtea de Apel a respins demersul procurorilor

Judecătoarea Maria Tertea, care ar fi cerut mită de 16 mii de dolari de la un agent economic, rămâne în libertate.
Curtea de Apel a respins demersul procurorilor Anticorupție care au solicitat arest preventiv.
Prin urmare, Tertea va fi cercetată în libertate, sub control judiciar,pe un termen de 60 de zile, în timp ce șeful agentului economic va sta în arest la domiciliu timp de o lună.

Potrivit procurorilor, magistratul Judecătoriei Chișinău, cu sediul la Ciocana, Maria Tertea, ar fi reușit să primească 11 mii de dolari din cele 16 mii cerute, fiind reținută în flagrant delict. La solicitarea Procuraturii Anticorupție, magistrata a fost suspendată din funcție pe durata anchetei penale.
Maria Tertea a ajuns în vizorul presei după ce în luna ianuarie, a dispus eliberare șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, învinuit de exces de putere, fals în acte publice, arestarea ilegală și tragerea cu bună știință la răspundere a unei persoane nevinovate. Atunci, Procuratura Generală a emis un comunicat de presă în care scria că între cei doi există un conflict de interese.


De asemenea, Maria Tertea a fost și cea care a dispus ca Roman Statnîi, fost procuror Anticorupție, care figurează în dosarul lui Morari, să fie cercetat în libertate. În vara lui 2019, Maria Tertea a fost președintele completului de judecată care a decis reducerea cu peste șase ani a termenului de detenție al interlopului Vladimir Moscalciuc, alias "Makena". Mai mult, presa scrie că Maria Tertea a avut un dosar penal în care a fost învinuită de tăinuirea din declarația de venituri și proprietăți pentru anul 2016 a sumei de aproape 350 de mii de lei pe care o datora unor creditori, dar care a fost achitată.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.