Kievul a intrat în carantină totală! Autoritățile au închis școlile și grădinițele și au restricționat accesul în metrou
Embed:
Kievul a intrat în carantină totală! Autoritățile au închis școlile și grădinițele și au restricționat accesul în metrou

Măsuri mai stricte în capitala Ucrainei privind evitarea răspândirii noului coronavirus. Astfel, accesul în metrou este permis unui număr limitat de persoane, școlile și grădinițele sunt închise, iar angajaților li s-a cerut să lucreze de acasă, dacă acest lucru este posibil. Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a anunțat că decizia va rămâne în vigoare până în data de 16 aprilie.

Decizia de a înăspri măsurile privind evitarea răspândirii noului coronavirus a fost luată de autoritățile de la Kiev din cauza numărului tot mai mare de îmbolnăviri. Sâmbătă, în Ucraina au fost înregistrate 20 de mii de cazuri de COVID-19, iar 80 la sută dintre paturile din secțiile de terapie intensivă sunt deja ocupate. Pe de altă parte, în România, autoritățile anunță relaxarea restricțiilor. Premierul Florin Cîțu a declarat că de la 1 iunie se poate discuta „despre revenirea la normalitate”.


"Astăzi voi anunța constituirea unui comitet interministerial, sub coordonarea premierului, care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. Acesta este primul jalon pentru revenirea la normalitate."

Premierul român a mai declarat că până la sfârșitul lunii iulie poate fi atins obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate. Acesta a mai precizat că pașaportul COVID sau certificatul verde nu se va aplica în România pentru deschiderea economiei și a turismului.Unele state europene au ridicat deja restricțiile. Portugalia a decis să redeschidă o parte din activitatea economică, după scăderea numărului de infectări. Iar Grecia a redeschis majoritatea magazinelor și a relaxat restricțiile legate de petrecerea timpului liber, în ciuda unui număr încă ridicat de contaminări și decese legate de COVID-19. Totuși, autoritățile au anunțat prelungirea restricțiilor asupra curselor aeriene internaționale până în data de 19 aprilie. Și Cehia va scăpa de restricții din 11 aprilie. Autoritățile au anunțat că nu vor mai cere prelungirea stării de urgență, instituită în data de 5 octombrie.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.