La Costești va fi construit un complex sportiv modern
Embed:
La Costești va fi construit un complex sportiv modern

Un Complex turistic sportiv modern va fi construit pe o suprafață de 1,6 hectare în satul Costești, raionul Ialoveni. Lucrările ar putea începe chiar la sfârșitul acestei primăveri. Autoritățile locale speră în așa mod să promoveze sportul, dar și turismul.

Potrivit proiectului în doi ani pe acest câmp se va înălța un complex turistic sportiv modern cu o capacitate de 1500 de locuri. Pentru sportivi va fi amenajat un teren de fotbal și câteva piste de alergare. Aici vor putea fi organizate competiții sportive locale, regionale și chiar naționale.

Autoritățile locale susțin că proiectul este unul foarte important pentru localitate.

"Acest proiect a fost depus în acest an la Agenția Dezvoltare Regională Centru și a trecut toate etapele. Am fost înștiințat de hotărârea comisiei interministeriale recent că a fost selectat ca și proiect de finanțare pentru anii 2017- 2018", a declarat primarul satului Costești, Natalia Petrea.

"La noi până acuma nu a existat asemenea infractructură. Construcția unui teren de fotbal cu acoperire artificială. A tribunelor într-un număr de 1500 de locuri a blocului administratv și sanitar", a afirmat directorul ADR Centru, Viorel Jardan.

Oamenii din sat apeciază inițiativa autorităților.

Cei mai bucuroși sunt copiii care spun că vor avea unde petrece timpul liber.

Costul complexului este de 32 de milioane de lei. Peste 22 de milioane sunt oferite de Agenția de Dezvoltare Regională Centru, iar 10 milioane sunt oferite de Federația Moldovenească de Fotbal.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.