La noi ca la nimeni! Pilonii de electricitate care au răsărit în mijlocul carosabilului lângă orașul Strășeni, rămân "semeți" la locul lor
Embed:
La noi ca la nimeni! Pilonii de electricitate care au răsărit în mijlocul carosabilului lângă orașul Strășeni, rămân "semeți" la locul lor

Pilonii de electricitate care răsar din mijlocul carosabilului la Strășeni rămân neclintiți. Administrația de stat a drumurilor promite să-i demonteze dar nu anunță când o va face. Între timp, furnizorul de energie electrică, căruia îi aparțin rețelele, spune că nu poate autoriza lucrările, până nu va primi un plan de reamplasare a acestora.


Stâlpii de la Strășeni, care "răsar" din carosabil, au devenit cel mai discutat subiect din ultimile 24 de ore, pe rețelele de socializare. Aceștia stau chiar în mijlocul drumului, iar muncitorii responsabili de lucrări pe traseul Chișinău- Ungheni au așternut asfaltatul în jurul pilonilor. Ieri, responsabilii de la Administrația de Stat a drumurilor spuneau că așteaptă un răspuns de la distribuitorul de energie, privind autorizarea reamplasării stâlpilor. Ultimii spun însă că o simplă solicitare nu este suficientă.


"Conform avizului eliberat pe 23 iunie, solicitantul are în sarcină elaborarea unui proiect tehnic corespunzător pe care trebuie să-l coordoneze cu primăria orașului Strășeni și operatorul de distribuție."


L-am telefonat repetat pe Iulian Mornealov, director adjunct al Administrației de Stat a Drumurilor, dar acesta nu a mai răspuns la telefon pentru precizări. Așa că deocamdată, nu este clar când pilonii vor fi reamplasați. Subiectul a ajuns și în atenția președintelui, Igor Dodon."Am văzut și o explicație de la Agenția de Stat a Drumurilor, voi ce sunteți căzuți din pod, sau ce? Eu înțeleg că voi ați spus că trebuia nu știu ce să puneți asfalt că să se apropie mașinile să scoată stâlpii, de râsul cucoșilor, găinilor. Da nu se putea dintâi de scos stâlpii? "

Reparația traseului Chișinău-Ungheni a început în 2014, dar lucrările au fost amânate de mai multe ori. Ultimul termen dat de autorități pentru darea în exploatare este vara anului 2020.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.