La un pas de tragedie. O placă de beton, de câteva sute de kilograme, s-a desprins de pe un balcon avariat din centrul Capitalei
Embed:
La un pas de tragedie. O placă de beton, de câteva sute de kilograme, s-a desprins de pe un balcon avariat din centrul Capitalei

O placă din beton de câteva sute de kilograme s-a desprins aseară și a căzut în gol în fața ușii unui bloc de locuințe chiar în centrul Capitalei. Fragmentul s-a desprins de parapetul balconului de la etajul 16, care este avariat. Ca prin minune, nimeni nu a avut de suferit. Locatarii spun că s-au adresat de mai multe ori la primărie, însă fără succes.


"Fiecare ieșire din casă reprezintă o adevărată provocare pentru locatarii acestui bloc. Placa din beton care a căzut aseară de la etajul 16 era cât pe ce să omoare o femeie cu un copil. Martorii spun că aceasta a căzut chiar în fața lor, la doar câțiva metri distanță. Ca prin minune, ambii au rămas în viață. "

Placa din beton de câteva sute de kilograme a duminică seară, în jurul orei 20:00, pe strada Ismail din Capitală.

"S-a auzit o bubuitură, mai mult nimic. Oamenii de lângă scara noastră au fugit repede încoace, pentru a oferi primul ajutor, în caz de necesitate. "

"Îi mulțumim lui Dumnezeu că în această zi de sărbătoare, de Paște, oamenii au fost miluiți, și s-a evitat o tragedie."

Locatarii spun că situația s-ar putea repeta, iar urmările ar putea fi mult mai grave.

"Balconul de la etajul 16 este avariat. Acest lucru se vede cu ochiul liber. Podelele sunt denivelate, iar bucata de parapet care a mai rămas e plină de fisuri, atîrnă periculos în aer si ar putea cădea în orice moment. Pericolul prăbușirii e unul iminent."

" La fața locului au fost îndreptate mai multe echipaje de salvatori și pompieri. Au fost informate organele de drept dar și responsabilii întreprinderii de gestioneare a fondului locativ. Circumstanțele acestui caz urmează a fi stabilite"

Potrivit oamenilor care locuiesc în acest bloc, funcționarii de la primărie întârzie să intervină.

Am informat de mai multe ori organele responsabile. Nimeni nu întreprinde nimic și nu prea cred că vor fi schimbări.

"Locatarii au atenționat de mai multe ori organele abilitate despre faptul că placa de beton se clatină. Dar inginerul principal le-a spus că nu au un autoturn atât de înalt pentru a înlătura problema. "

Nimeni de la Direcția Generală locativ - comunală și amenajare nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi un comentariu.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.