Lecții gratuite de limbă coreeană și de IT în Chișinău. Aproape 400 de persoane studiază la Centrului de Limbă și Cultură Coreeană "Se Jong"
Embed:
Lecții gratuite de limbă coreeană și de IT în Chișinău. Aproape 400 de persoane studiază la Centrului de Limbă și Cultură Coreeană "Se Jong"

Interesul moldovenilor pentru cultura coreeană a sporit în ultimul deceniu, odată cu înființarea la Chișinău a Centrului de Limbă și Cultură Coreeană "Se Jong".
Instituția, care activează acum în cadrul Universității Libere Internaționale din Moldova, oferă lecții gratuite de limba coreeană și de IT.
Cursurile sunt frecventate de aproape 400 de persoane, iar Centrul coreean urmează să se extindă și să devină o adevărată platformă de cooperarea universitară dintre Chișinău și Seul.

Centrul de Limbă și Cultură Coreeană "Se Jong" mediază schimbul de experiență dintre studenții moldoveni și cei din Coreea de Sud. Iar unii au obținut și burse în universitățile coreene.


"Statul Coreean este cointeresat de colaborarea dintre două state și reprezentanții "The Better World" un ONG Internațional care este sub egida ONU. Ei au fost în anul 2018 pentru a cerceta mediul rural și pentru a-l dezvolta. Lucru care s-a întâmplat într-un sat, iar proiectele au continuat chiar și în perioada pandemiei de COVID-19. Sunt bucuros de acest lucru, pentru extindere și totodată le sunt recunoscător colegilor de la ULIM."


Aflat în vizită în Moldova, președintele organizației "Better World", Kim Kwang Dong, s-a întâlnit cu studenți și tineri interesați de cultura, istoria, dar și viața din Coreea de Sud. Acesta a vizitat și satul Pogănești din raionul Hâncești, locuitorii căruia sunt beneficiari ai mai multor proiecte reaizate de acest ong."Sunt aici pentru a împărtăși experiența obținută timp de 16 ani de dezvoltare a afacerilor în Coreea. Prima dată am fost în Moldova în anul 2018, când am fost în vizită în satul Pogănești. Atunci am studiat condițiile de trai a localnicilor, inclusiv și domeniul sănătății. La fel, încă un proiect important a fost să deschidem un laborator mic de textile și haine, care creează facilități pentru integrarea localnicilor în câmpul muncii."


Moldovenii vor putea afla mai multe despre istoria milenară a coreenilor, odată cu premiera serialului istoric "Împărăteasa Ki", o producție sud-coreeană care va fi lansat la PRIME săptămâna viitoare.

Filmul relatează povestea intrigantă a celei mai enigmatice femei din istoria națiunii coreene, care se confruntă cu războiul, politica, dragostea și patriotismul, pentru a deveni împărăteasă în China, în timpul dinastiei Yuan.


"La fel ca și Moldova, Coreea a fost o mică, dar puternică țară. Timp de aproape 4 mii de ani de istorie, peninsula Coreeană este înconjurată de state puternice. O puteți vedea și pe harta Coreei. Iar Coreea a fost nevoită să supraviețuiască în mijlocul acestor puteri."

"Împărăteasa Ki, din 4 octombire, de luni până vineri, după principalul buletin de știri, la PRIME. "

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.