Lefuri mai mari. Din 1 mai, salariul minim va crește cu 280 de lei
Embed:
Lefuri mai mari. Din 1 mai, salariul minim va crește cu 280 de lei

Unii funcționari din țară vor ridica salarii mai mari. Lefurile vor ajunge chiar și până la 17 mii de lei, în cazul unor angajați din cadrul instituțiilor publice. Decizia a fost aprobată de către membrii cabinetului de miniștri.

Cea mai mare majorare salarială îi vizează pe inspectorii de la Autoritatea Națională de Integritate, care verifică declarațiile de avere ale demnitarilor. Lefurile lor vor ajunge la peste 17 mii de lei.

Potrivit hotărârii de Guvern, ofițerii de urmărire penală detașați la procuraturile specializate vor fi remunerați lunar cu peste 10 mii de lei. De majorări substanțiale va beneficia și personalul tehnic din cadrul Serviciului Vamal și FISC. Retribuțiile lor lunare se vor dubla.  

Pe lângă lefurile de bază, din întâi martie, funcționarii vor primi și prime „pentru eficiență în activitatea desfășurată”. Acestea vor constitui până la 1,5 salarii medii sau echivalentul a 7.500 de lei. 

Tot din întâi mai, vor crește și salariile din sectorul privat. Guvernul a decis majorarea cu 13 la sută a salariului minim în sectorul real. Astfel, pentru un program lunar de 169 de ore, agenții economici nu vor putea stabili salarii mai mici de 2.380 de lei, ceea ce este cu aproape 300 de lei mai mult decât în prezent.


 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.