Legea e lege pentru toți. Președintele Braziliei a mâncat în stradă în SUA, pentru că nu este vaccinat
Embed:
Legea e lege pentru toți. Președintele Braziliei a mâncat în stradă în SUA, pentru că nu este vaccinat

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost nevoit să mănânce pe stradă la New York întrucât nu este vaccinat anti-COVID-19.
Accesul în restaurantele din metropola americană este permis doar celor imunizați.
Din pozele apărute pe internet se vede cum Bolsonaro mănâncă în picioare o bucată de pizza în compania membrilor delegației sale.

Președintele Braziliei participă în aceste zile la Adunarea Generală a ONU. Primarul New Yorkului, Bill De Blasio, l-a criticat pe Jair Bolsonaro pentru faptul că nu este vaccinat.


"Trebuie să transmitem un mesaj tuturor liderilor mondiali, inclusiv lui Jair Bolsonaro din Brazilia, că dacă vreți să veniți aici trebuie să fiți vaccinați, în caz contrar nu veniți. Toți trebuie să fim în siguranță."


Organizatorii evenimentului spun însă că nu au autoritatea de a le cere șefilor de stat și de guvern să se imunizeze. Jair Bolsonaro a declarat de mai multe ori că va fi ultimul brazilian care se va vaccina. Între timp, Statele Unite relaxează restricțiile de intrare în țară pentru străinii vaccinați. Începând cu luna noiembrie, pe teritoriul SUA vor putea intra cetățenii imunizați complet din Uniunea Europeană, Marea Britanie, dar și China, Brazilia, India, Africa de Sud și Iran. Pentru ca autoritățile americane să poată lua legătura cu ei, turiștii vor fi nevoiți să ofere companiilor aeriene datele de contact. Potrivit celor mai recente date, situația epidemiologică din Statele Unite se agravează. În urma unor calcule s-a stabilit că bilanțul deceselor provocate de COVID-19 în SUA va depăși în următoarele zile numărul persoanelor care au murit în această țară în timpul pandemiei de gripă spaniolă. Pe plan mondial însă bilanțul victimelor provocate de noul coronavirus este de 4,7 milioane față de 50 de milioane de oameni care au murit de gripă spaniolă între 1918 și 1919. Oamenii de știință sunt însă îngrijorați întrucât pandemia de coronavirus nu dă semne de retragere în timp ce gripa spaniolă a făcut ravagii doar doi ani.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.