Liderul socialiștilor, Igor Dodon, califică reținerea lui Alexandr Stoianoglo drept o lovitură de stat și uzurparea puterii
Embed:
Liderul socialiștilor, Igor Dodon, califică reținerea lui Alexandr Stoianoglo drept o lovitură de stat și uzurparea puterii

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, califică reținerea lui Alexandr Stoianoglo drept o lovitură de stat și uzurparea puterii.
În cadrul unei conferințe de presă, Dodon a declarat că duminică va fi organizat un protest apolitic în care va fi solicitată organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate.
Acesta a promis că nu va ieși la tribună în cadrul protestului și nu vede o problemă dacă la acest eveniment vor participa și reprezentanți ai altor formațiuni politice.


" Cererea trebuie să fie una simplă: demisie in corpore- președinte, Guvern, Parlament. Alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate. Asistăm la o lovitură de stat în Republica Moldova și uzurparea puterii de stat. Scopul este evident: preluarea controlului asupra Procuraturii Generale. Actuala guvernare tratează oamenii ca plebei pe cetățeni și vrea să ofere circ, pentru că pâine nu are unde să le dea. Moldova se transformă într-un stat capturat și foarte rapid."

Președintele PSRM îi acuză pe șeful statului Maia Sandu și pe ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, de coordonarea pornirii procesului penal pe numele lui Stoianoglo.

"Litvinenco, ministrul Justiției, în fiecare seară stă pe la miezul nopții în clădirea Președinției, vine pe ascuns ca să nu vadă nimeni, și coordonează fiecare pas. Nu făcea nimeni nimic dacă nu dădea o comandă direct doamna Maia Sandu care acum controlează absolut toate instituțiile de stat. Să-l scoți pe Stoianoglo cu mascați, eu să vă spun pentru ce - ca să bage frică în voi toți. Maia Sandu vrea să arăte cine e stăpânul în casa asta."

Consilierul prezidențial pe comunicare, Sorina Ștefârță, ne-a spus că Președinția nu va comenta aceste declarații. Iar Sergiu Litvinenco a scris pe rețelele de socializare că declarațiile lui Igor Dodon sunt aberații. Îl sfătuiesc pe el și pe alții să înțeleagă odată și pentru totdeauna că timpul oligarhilor și a oligarhiei a trecut și dacă vor să facă politică, să o facă cu forțele proprii și pornind de la agenda cetățenilor, dar nu de la propriile frustrări, a scris Litvinenco pe facebook.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.