Liderul USR, Dacian Cioloș, este propunerea președintelui României Klaus Iohannis pentru postul de premier
Embed:
Liderul USR, Dacian Cioloș, este propunerea președintelui României Klaus Iohannis pentru postul de premier

Liderul USR, Dacian Cioloș, este propunerea președintelui României Klaus Iohannis pentru postul de premier.
Anunțul a fost făcut de șeful statului luni seară, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare, pentru formarea unui nou guvern după ce Cabinetul Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură.


"Am reiterat importanța pregătirilor pentru iarnă și am subliniat că acestea sunt importante, și nu certurile politice dintre diferiți actori. Am decis să desemnez pentru candidat la premier pe Dacian Cioloș."

La consultările de luni de la Cotroceni, PNL nu a propus un premier, întrucât nu are majoritate. Liberalii au transmis însă că îl susțin în continuare pentru această funcție pe Florin Cîțu. La rândul lor, PSD și AUR au insistat pe varianta alegerilor anticipate. Dacian Cioloș a fost ales președintele USR la începutul lunii octombrie, când l-a învins pe Dan Barna. El a mai fost premier în perioada noiembrie 2015 - ianuarie 2017,
când a condus un guvern tehnocrat după tragedia de la Colectiv. România a rămas săptămâna trecută fără Guvern după ce 281 de deputați și senatori români au votat pentru moțiunea de cenzură înaintată de PSD. 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.