Lilian Carp despre dosarul Stoianoglo: ”Am pregătit această sesizare în decurs de vreo 6 zile. A fost informația din presă”
Embed:
Lilian Carp despre dosarul Stoianoglo: ”Am pregătit această sesizare în decurs de vreo 6 zile. A fost informația din presă”

Urmărirea penală a lui Alexandr Stoianoglo s-a bazat pe o sesizare alcătuită din informații din presă și a fost scrisă în șase zile până la ședința decisivă a Consiliului Superior al Procurorilor.
O recunoaște însuși autorul sesizării, deputatul PAS Lilian Carp.
El a comentat cazul Stoianoglo în cadrul emisiunii "În centrul atenției" de la Publika TV și a anunțat că materialele adunate de el pot fi folosite în investigațiile ulterioare de către procurorul de caz.


"-Am pregătit această sesizare în decurs de vreo șase zile. A fost informația din mass-media, fiindcă în mare majoritatea celor care sunt în sesizare sunt din spațiul public, nu din altă parte.
- Este suficient pentru o adresare la Consiliul Superior al Procurorilor și sunt acestea dovezi?
- Eu cred că noi cel puțin nu avem un răspuns cu întreprinderile înregistrate în Ucraina a soției domnului Stoianoglo."

Prezent în studio, deputatul socialist Vasile Bolea nu s-a abținut de la replici tăioase față de Lilian Carp și colegii acestuia din PAS.


"Este o prostie totală, aberație care nu are nicio bază juridică. Nu am citit undeva ca într-o țară un procuror general să fie arestat, ca să fie aduse acuzații în 37 de minute. Poate într-o țară unde a fost un regim dictatorial, Pinochet. Nici Pinochet nu a fost așa un superman, dar noi îl avem pe superman Litvinenco. "

Urmărirea penală pe numele lui Stoianoglo a fost pornită marți, 5 octombrie, pe patru capete de acuzare: abuz în serviciu, corupere pasivă, fals în declarații și exces de putere.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.