Lipsa marcajelor rutiere în Capitală, pericol pentru șoferi și pentru pietoni. Autoritățile nici în acest an nu știu când va fi aplicată vopseaua
Embed:
Lipsa marcajelor rutiere în Capitală, pericol pentru șoferi și pentru pietoni. Autoritățile nici în acest an nu știu când va fi aplicată vopseaua

În fiecare primăvară, locuitorii Capitalei se confruntă cu aceeași problemă. Marcajele rutiere se șterg, iar autoritățile nu se grăbesc să aplice altele noi. Până acum, responsabilii de la Primăria Capitalei nu au anunțat când vor aplica vopseaua și nici măcar dacă au lansat licitații pentru a o procura. Între timp, pe unele străzi din Capitală, trecerile de pietoni nu se văd și nici benzile de circulație nu mai sunt delimitate.

De fiecare dată când traversează strada pe zebră, pietonii spun că trebuie să fie cu ochii în patru, pentru că șoferii s-ar putea să nu le observe.

"S-ar putea ca domnul Ion Ceban să facă aici, pentru că este chiar în spatele Primăriei. E clar că aici, în partea ceea e tot așa, e foarte rău. Clar că este periculos. Uitați-vă, transportul este și din stânga, și din dreapta."

"Eu mă uit la semne și la toate aceste chestii. Dacă nu sunt semne, asta e, trebuie sancționați cei de la Primărie."

"Eu știam că e trecere, întotdeauna merg pe strada asta. Clar, nu se vede."

"Ce să-i faci, nu reușește săracul nostru primar să-i monitorizeze pe toți. Dar subalternii lui sunt cei mai mari leneși."


Lipsa marcajelor le dau bătăi de cap și șoferilor.

"E rău că nu se vede, ar trebui să le facă din nou, să le înnoiască."

"La noi multe nu se văd, dar deocamdată suntem nevoiți să ne descurcăm. Mai trebuie și să cunoști semnele, când nu este marcaj, trebuie să te orientezi după semnele de circulație."

"Este rău, e greu de orientat."

"Mai bine ar fi dacă drumurile ar fi mai bune și, după asta, marcajul."

Am încercat să luăm o reacție de la autoritățile Capitalei. Șeful interimar al Direcției Transport, Vitalie Mihalachi, este plecat din țară, iar adjuncții nu au fost de găsit la telefon. Anul trecut, aplicarea marcajelor rutiere a început la mijlocul lunii mai. Drumarii au vopsit o suprafață de 120 de mii de metri pătrați, iar pentru lucrări au fost alocate 13 milioane de lei.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.