Lituania va oferi Republicii Moldova un lot de doze de vaccin anti-COVID
Embed:
Lituania va oferi Republicii Moldova un lot de doze de vaccin anti-COVID

Lituania va oferi un lot de vaccin Republicii Moldova pentru a susține vaccinarea populației din statele membre ale Parteneriatului Estic. Anunțul a fost făcut de premierul interimar Aureliu Ciocoi la întâlnirea cu ministrul de externe lituanian, Gabrielius Landsbergis.

Lituania a fost inițiatoarea unui demers semnat de 13 state membre ale Uniunii Europene către Comisia Europeană ca să ofere sprijin statelor din Parteneriatul Estic în campania de vaccinare.

"Lituania a semnat scrisoarea în care 13 miniștri cer permisiunea Comisiei Europene de a ajuta partenerii europeni să asigure populația cu vaccinuri. Credem că putem face mai mult. Vă fac promisiunea că va veni ziua în care Lituania se va alătura țărilor care ajută Moldova să obțină vaccinuri pentru populație."

Oficialul de la Chișinău a mulțumit autorităților de la Vilnius pentru această susținere și a menționat că acest lucru va permite completarea stocului de vaccinuri anti-COVID în țara noastră.

"Eu confirm că într-adevăr noi am convenit ca Republica Moldova să beneficieze de o tranșă de vaccinuri pe care Lituania le va dona țării noastre în timpul apropiat. După cum vedeți prietenii adevărați vin să ne întindă o mână de ajutor în aceste momente dificile pentru țara noastră. "

Ofițerul de presă al Ministerului de Externe, Daniel Vodă nu ne-a putut preciza câte doze de vaccin vor fi aduse în țara noastră, dar și care este valoarea totală a lotului. Precizăm că și România acordă un ajutor de 200.000 de doze de vaccin anti-COVID Republicii Moldova. Ieri, guvernul de la București a decis livrarea de urgență a primului lot de vaccin din care fac parte 20 de mii de doze.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.