Apeduct modern la Glodeni. Localnicii din 10 sate vor beneficia de apă potabilă
Embed:
Apeduct modern la Glodeni. Localnicii din 10 sate vor beneficia de apă potabilă

Peste zece mii de oameni din comunele Balatina și Cuhnești, raionul Glodeni nu vor mai fi nevoiți să consume apă tehnică. După ce ani de zile localnicii au băut și au folosit pentru agricultură apă care nu corespunde normelor sanitare, autoritățile vin cu vești bune. În scurt timp, în aceste două sate va fi construit un apeduct care va asigura oamenii cu apă potabilă din râul Prut.

Localnicii din Balatina se plâng nu doar de calitatea apei, dar și de lipsa acesteia. 

"Dacă în perioada rece a anului apă este, vara fântânile din partea de sus a satului seacă. Anul trecut am fost nevoiți să cărăm apa cu cisternele", a spus primarul comunei Balatina, Dumitru Iațuc.

Potrivit autorităților, dintre cele 32 de fântâni, care sunt în Balatina, doar în una apa corespunde normelor sanitare. Cu toatea acestea, oamenii consumă apa din fântâni, doar că se plâng de gustul și mirosul ei neplăcut.

Autoritățile promit că în scurt timp, aici va începe construcția unui apeduct. Lucrările fac parte dintr-un proiect regional, care prevede alimentarea  cu apă potabilă a 10 sate din raionul Glodeni. 

"Ne gândim deja în iunie, iulie să lansăm aceste lucrări. Pentru acest an avem aprobate spre finanțare nouă milioane de lei", a zis director Agenția de Dezvoltare Regională Nord, Ion Bodrug.

"O să fie o stație de captare, o stație de tratare. Noi în total o să construim magistrala de 9,3 kilometri, la care urmează să fie conectată populația", a afirmat secretarul Ministerului Dezvoltării Regionale, Dorin Andros.

Valoarea totală a proiectului este de peste 41 de milioane de lei, dintre care 1,5 milioane vor fi oferite de Consiliul Raional Glodeni, iar ceilalți bani au fost adunați datorită proiectelor europene.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.