Locuitorii din Căușei trăiesc cu frica-n sân. Câinii vagabonzi au împânzit orașul și-i atacă pe trecători
Embed:
Locuitorii din Căușei trăiesc cu frica-n sân. Câinii vagabonzi au împânzit orașul și-i atacă pe trecători

După ce s-au înmulțit necontrolat, haitele de maidanezi din Căușeni sunt nelipsite acum la tot pasul. În parcuri, printre blocuri sau pe străzi, câinii comunitari fac legea, iar mulți locuitori se plâng că le este frică să iasă din case. Administrația locală încearcă să-i prindă pe toți, însă deocamdată pericolul încă persistă. Numai de la începutul acestui an cinci oameni au fost mușcați de patrupezi. Ultimul caz a avut loc la sfârșitul lunii august.

Zilele trecute, pe rețelele de socializare a fost postat un filmuleț în care o bătrână din Căușeni povestește îngrozită cum a fost mușcată de un câine vagabond.

"Atunci când am simțit o durere groaznică m-am întors și erau foarte mulți câini. Eu când am țipat, ei eu fugit. Eu am ajuns la spital. Nu vă pot spune ce dureri am. Sunt alergică și nu pot folosi nicio pastilă. Aș vrea să fie regulă în orașul nostru, să nu sufere lumea."

Localnicii spun că haitele de câini atacă des oamenii, așa că le este frică să iasă în stradă.

"Ei sunt agresivi. Tu mergi înainte și el te apucă din urmă. Când umblă câte patru sau cinci grămadă atunci eu,de exemplu, îi înconjor. Când merg câte cinci grămadă, eu mă tem de ei."

"Acum toți la școală se duc și ei se tem. Chiar nepoata mea când venea de la școală și pe aici, pe drum, i-au ieșit câini în față. Și ea de atunci se teme singură să se ducă."

"Mereu stau pe aici. Vin câte patru sau cinci. Chiar pe mulți și i-au înțepat, i-au mușcat."

"Sunt și în haită, mai ales după șase seara. Dimineața stau pe la gunoiște. Sunt mulți."

Autoritățile locale spun că în oraș a fost construit un azil pentru câinii vagabonzi, însă muncitorii întâmpină dificultăți la prinderea animalelor.

"Până în prezent am prins în jur la 40-50 de câini. În mare parte solicităm și locuitorilor să ne ajute la prinderea câinilor. Noi am format o echipă cu un transport și câinii când văd transportul cela ei fug și este o problemă să-i prindem."

Potrivit primăriei Căușeni, în oraș sunt aproximativ 70 de maidanezi.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.