Locuitorii orașului Bălți nu cred în promisiuni. Care sunt așteptările oamenilor de la viitorul primar
Embed:
Locuitorii orașului Bălți nu cred în promisiuni. Care sunt așteptările oamenilor de la viitorul primar

Drumuri mai bune, străzi iluminate, ajutor financiar pentru facturi și locuri de muncă pentru tineri.
Acestea sunt așteptările locuitorilor municipiului Bălți de la viitorul primar.
Oamenii spun că nu contează culoarea partidului, ci acțiunile viitorului edil.
Chiar dacă nu ține de competența primarului, vârstnicii își mai doresc prețuri mai mici pentru medicamente și produse alimentare, și pensii mai mari.
În urma scrutinului de duminică candidatul Partidului Politic "ȘOR", Marina Tauber a obținut aproape 48 la sută dintre voturile alegătorilor, iar pentru fostul viceprimar al orașului, Nicolai Grigorișin, care a candidat independent, au votat 21 la sută dintre alegători."Dacă va fi un primar nou, atunci vom avea și așteptări. Dacă va fi unul dintre cei vechi, atunci degeaba. Să mărească pensiile, să nu majoreze prețurile atât de mult. Măcar pe cele pe care Primăria Bălți le poate controla, nu mă refer la cele stabilite la nivel republican."


"Străzi bune, iluminare, locuri de muncă pentru tineret, condiții mai bune de trai. Străzile centrale s-au mai reparat, trotuarele s-au pus pavaj, dar în rest situația e proastă de tot."


"Așteptăm lucruri frumoase și bune, adevărate, reale. Drumurile, în primul rând, situația ecologică și de salubrizare, cel puțin, prin microraioane, pentru că pe centru vedem se fac lucrări, se face curățenie. Fiind un om realist, așteptările sunt pământești și cotidiene."Locuitorii municipiului Bălți își pun mari speranțe în viitorul edil, mai ales vârstnicii, care spun că pensiile sunt prea mici pentru a face față scumpirilor în lanț.


"Medicamentele sunt scumpe. Uleiul s-a scumpit, făina s-a scumpit, totul se scumpește. Oare poți trăi cu 2000 de lei lunar? 40 de ani am lucrat și acum cu ce să trăiesc?"


"Așteptările sunt mai mult pentru pensionari. Să le dea ajutor pentru căldură, pensie. Pentru tineri e mai ușor."


Alții însă sunt mai sceptici în privința noului primar.


"Bălțiul nu va deveni Orhei."

"Pentru început să facă ceva pentru oameni, pentru oraș, astfel încât oamenii să înțeleagă că votul lor nu a fost în zadar. Din păcate, în cei 35 de ani ai mei nu cred că am avut vreun primar, care să facă ceva pentru oraș."

"Îi va fi foarte greu noului primar. Eu trăiesc în Bălți de mai bine de 45 de ani. Ultimul primar a făcut câte ceva."


După alegeri unii candidați le-au urat succes Marinei Tauber și lui Nicolai Grigorișin, care merg în turul doi. Alții sunt sceptici și spun că vor urmări cum vor fi implementate în practică promisiunile.


"După rezultatele preliminare este clar că orașul a avut încredere într-un alt candidat și anume Marina Tauber. Eu o felicit că a ocupat primul loc. A avut o campanie electorală spectaculoasă. Sperăm că tot ce ați promis celor din Bălți veți îndeplini. Dacă veți avea nevoie de ajutor din partea socialiștilor noi vă vom ajuta."


"Dacă va îndeplini 10 procente din cele promise atunci va fi minunat. Nu va putea majora bugetul de trei sau patru ori. Ca orașul Bălți să aibă un buget de trei miliarde în 2022 e peste măsură."


Nicolai Grigorișin care se va duela cu Marina Tauber nu a comentat rezultatul alegerilor. Dar, după închiderea secțiilor s-a referit la promisiunile Marinei Tauber.


"Trebuie să facă tot ce a promis. A promis să mărească bugetul municipal de patru ori. Eu vreau să văd cum va face acest lucru și din ce resurse. A spus că are o echipă pregătită din partea partidului Șor. Eu niciodată nu am crezut că oamenii cred doar în promisiuni ."

Locuitorii orașului Bălți vor afla peste două săptămâni cine va administra municipiul.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.