Locuitorii orașului Chișinău vor scăpa de gropile de pe drumuri în două luni
Embed:
Locuitorii orașului Chișinău vor scăpa de gropile de pe drumuri în două luni

Locuitorii Capitalei vor scăpa de gropile de pe drumuri peste cel mult două luni. Primarul interimar Silvia Radu a prezentat, astăzi, un program de reparație a străzilor din oraș. Edilul a menționat că, după ce vor fi plombate gropile, va începe reparația capitală a șoselelor, iar ea va monitoriza personal cum decurg lucrările. Silvia Radu a subliniat că, cei care nu vor munci cum se cuvine, vor răspunde cu funcțiile pe care le care dețin.

"Le-am atras atenția tuturor angajaților să nu se joace, ci să-și facă lucrările calitativ, să avem lucrări de calitate. Vom angaja experți externi care vor verifica aceste lucrări și vor primi lucrările executate în baza unor acte de control", a amenționat primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

La rândul său, șeful interimar al Direcției Transport Public, Vitalie Butucel, consideră că termenul de două luni ar putea fi depășit, întrucât, din acest an, gropile nu vor mai fi doar astupate, cum se făcea până acum.

"Fiecare groapă va fi frezată, prelucrată și după aceasta se va aplica asfaltul. În anii precedenți, se mergea pe formula astupării. Ai turnat asfaltul în groapă, ai mers cu utilajul și după asta ai plecat. De aceea aceste găuri în timp, după ciclul de îngheț-dezgheț, iarna pe care am avut-o, au ieșit la suprafață", a afirmat șeful interimar al Direcției Transport Public Chișinău, Vitalie Butucel.

Pentru plombarea gropilor de pe drumurile din Capitală, municipalitatea a alocat 125 de milioane de lei. După încheierea acestor lucrări, drumarii se vor apuca de reparația capitală a străzilor din oraș. Vitalie Butucel a anunțat că vor fi contractate mai multe companii ca să reușească să reabiliteze cât mai mulți kilometri. În context, Silvia Radu a ținut să menționeze că lucrările nu fac parte din campania electorală, mai ales că ea nu a anunțat încă daca va candida sau nu la funcția de primar al municipiului Chișinău.

"Probabil locuitorii Chișinăului deja s-au dezvățat că un primar este obligat să intervină atunci când există probleme majore. Acest lucru trebuia să fie făcut absolut în fiecare an la începutul sezonului de primăvară", a declarat primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

Șoferii spun că abia așteaptă să înceapă lucrările, deoarece, potrivit lor, pe unele străzi din oraș sunt nevoiți să faci slalom printe gropi. 

Recent, autoritățile Capitalei au anunțat că urmează să repare aproape 900 de mii de metri pătrați de drum, inclusiv în curțile blocurilor.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.