Loteria Națională spijină sportivii moldoveni care se pregătesc pentru Olimpiada de la Tokyo
Embed:
Loteria Națională spijină sportivii moldoveni care se pregătesc pentru Olimpiada de la Tokyo

Partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul loteriilor și pariurilor sportive a oferit, până acum, 600 de mii de lei pentru pregătirea sportivilor moldoveni pentru Olimpiada de la Tokyo. În total, 13 sportivi și 13 antrenori beneficiază lunar de suport financiar pe parcursul perioadei de antrenament până la jocurile olimpice.  Valoarea burselor variază de la 6 000 la 20 000 de lei. Sportivii moldoveni au primit acest ajutor deja trei luni la rând.

Din cei 600 de mii de lei oferiți de Partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul loteriilor și pariurilor sportive au fost organizate, de asemenea, două cantonamente peste hotare pentru tir cu arcul și pentatlon modern. Președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Nicolae Juravschi, a accentuat că suportul oferit contribuie la o mai bună pregătire a lotului olimpic pentru principalul eveniment sportiv din acest an.


"Acesta este un stimulator psihologic pentru sportivi, o susținere din punctul de vedere al pregătirii sportivilor, fiindcă ei folosesc banii aceștia și în programul de pregătire, pentru alimentație, pentru refacere. Eș aș zice că în principiu e o premieră pentru R.Moldova."

Potrivit acordului de parteneriat cu Comitetului Național Olimpic și Sportiv, partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul loteriilor și pariurilor sportive va oferi 1,2 milioane de lei. De asemenea, compania a anunțat recompense impresionante pentru cei care vor ocupa locurile de frunte: 1 000 000 de lei pentru medalia de aur, 500 000 de lei pentru argint și 250 000 de lei pentru medalia de bronz. Vor mai fi premii pentru locurile 4 - 10.

"Este foarte pozitiv primit de sportivi. Ei altfel percep atitudinea și dorința lor de a se antrena, de a avea rezultat, este mai sporit, cu mai multă înțelepciune și dăruire. Practic au rămas zile numărate până la Jocurile Olimpice, echipele sunt în pregătire, sperăm și de la ediția aceasta să venim cu un rezultat remarcabil."

Jocurile Olimpice de Vară vor avea loc în perioada 23 iulie - 8 august, la Tokyo. Până acum, cinci sportivi au fost calificați la olimpiadă, iar șase au prima șansă de calificare la cel mai important eveniment sportiv al anului.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.