Lucrările de modernizare a infrastructurii urbane continuă în municipiul Orhei
Embed:
Lucrările de modernizare a infrastructurii urbane continuă în municipiul Orhei

Lucrările de modernizare a infrastructurii urbane continuă în municipiul Orhei. Curtea a două blocuri de pe strada Scrisului Latin se află de astăzi în proces de reabilitare. Locatarii vor beneficia de căi de acces asfaltate, trotuare, locuri de parcare. De asemenea, autoritățile municipale spun că vor amenaja în curte un teren de joacă, un teren de sport și o platformă pentru colectarea deșeurilor.

În blocurile de pe strada Scrisului Latin din Orhei locuiesc peste 400 de persoane. Oamenii spun că de zeci de ani în curtea lor nu s-au făcut lucrări de reparație și, odată cu modernizarea, așteaptă ca infrastructura să corespundă standardelor de înaltă calitate.

"Casele acestea 30 de ani s-au dat și nimeni nu a făcut. Care oameni mai conștiincioși, mai ieșeau și așa prin râpile alea, stricat cum era, făceam ordine. Dar acum dacă o să facă, noi mai mult nici nu o să dorim. Câte conduceri au fost nu și-a bătut capul nimeni de Orheiul acesta."

"Era foarte necesar, mai ales, iarna și sperăm că o să fie bine. Ne-au promis și vedeți singură dumnevoastră ce se face și dă Doamne să fie bine."


În acest an, Primăria Orhei realizează un proiect ambițios privind renovarea curților de bloc. Până în prezent, au fost modernizate peste 50 de curți.


"Reamenajarea curților a început încă în 2016. Pe atunci era Ilan Șor primar. Astăzi mergem cu o continuitate în acest proiect. În acest an deja sunt reparate cinci curți și urmează a fi date în exploatare încă trei. Vom face municipiul Orhei cel mai frumos oraș din Moldova."


Primarul de onoare al municipiului Orhei, Ilan Șor susține că proiectele de infrastructură vor continua la Orhei, dar și în localitățile în care Partidul ”ȘOR” a obținut cele mai multe voturi la alegerile din 11 iulie.


"În acest an, ne propunem să facem ordine în 85 la sută din curțile orașului, iar anul viitor, să încheiem acest proiect de renovare a curților. Este vorba despre confortul a mii de oameni. Ei vor avea trotuare și drumuri bune, locuri de parcare, terenuri de joacă, bănci și ronduri cu flori. "


Tot astăzi, autoritățile municipale au dat startul lucrărilor de reparație a străzii Șoimarul din Orhei. Aceasta este o arteră importantă pentru orășeni, așa cum aici este situată clădirea Liceului Teoretic "Ion Luca Caragiale", precum și sediul Centrului Medicilor de Familie din oraș.


" Se face lucrări foarte mari și la noi în oraș. Eu am fost ieri prin oraș și merge lucrurile așa cum au mers și mai înainte."


"Eu nu am fost acasă să vă zic de vre 5-6 ani. Când am venit, m-am mirat de frumusețea, de drumurile noastre din Orhei. Așa de frumusețe de Orhei, nu vedeam ora să ne întoarcem acasă, să trăim pe plaiul nostru natal."


Autoritățile municipiului Orhei spun că renovarea străzii Șoimarul va permite fluidizarea traficului pe strada Vasile Lupu, iar la intersecția celor două străzi va fi instalat un semafor.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.