Luni, zece oameni au murit din cauza COVID-19
Embed:
Luni, zece oameni au murit din cauza COVID-19

COVID-19 face noi victime. Astăzi, zece oameni au murit din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus, iar bilanțul deceselor a ajuns la 595. Tot astăzi, după procesarea a 557 de teste primare au fost depistate 92 de persoane infectate, inclusiv patru medici. Astfel, bilanțul persoanelor bolnave a ajuns la 17 906. 425 de bolnavi sunt în stare gravă, dintre care 31 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată. Datele mai arată că, în total, 11 mi de persoane s-au vindecat de COVID-19. 

Pentru a diminua riscul de infectare cu noul coronavirus, Ministerul Sănătății a lansat un nou spot social în care îndeamnă oamenii să poarte mască.

"Poartă masca obligatoriu în transportul public, spații închise sau în orice situație când nu este posibilă păstrarea distanței de un metru. Masca trebuie purtată corect să acopere nasul și gura."

Iar premierul Ion Chicu a precizat că, miercuri, va avea loc ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, unde se va decide ce măsuri vor fi întreprinse în țară după data de 15 iulie.

"Atestăm o diminuare a numărului de cazuri pe parcursul săptămâni precedente. Este clar că pandemia nu va pleca rapid și imediat indiferent de tendințele de la noi în țară. Din păcate această pandemie ne marchează și ne va marca viața și mai departe și este necesar să fim cu toții precauți și să ne protejăm sănătatea", a declarat Ion Chicu.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.