Lupii au făcut ravagii în două gospodării din orașul Cimișlia. Au fost sfâșiați zece iepuri, iar alți trei au fost răniți
Embed:
Lupii au făcut ravagii în două gospodării din orașul Cimișlia. Au fost sfâșiați zece iepuri, iar alți trei au fost răniți

O haită de lupi a făcut din nou ravagii în două gospodării din orașul Cimișlia. Zece iepuri au fost sfâșiați, iar alți trei au fost răniți. Primarul orașului a anunțat că a convocat pentru mâine o ședință pentru a găsi soluții în acest sens. Acum o săptămână, lupii au sfâșiat zece capre, iar 13 au fost rănite. 

Oleg Caraiman, unul dintre gospodarii care a avut de suferit, povestește că a auzit câinele lătrand, însă nu a ieșit afară pentru că i-a fost frică. 

"Am avut oaspeți nepoftiți, suntem atacați partea asta de Cimișlia de lupi și de câini vagabonzi. Ne aduc daune considerabile, la vecini au fărmat nu demult caprele, la noi iaca iepurii. Au vrut să intre și la capre, dar nu le-a reușit", a spus locuitorul orașului Cimișlia, Oleg Caraiman.

Și acest gospodar a avut de suferit din cauza lupilor.

Potrivit reprezentanților de la Asociația Vânătorilor din Cimișlia, ar putea fi vorba nu doar de lupi, dar și de șacali sau câini.

"Nu știu prin ce metode se poate adeveri dacă sunt lupi sau nu. Avem lege unde la așa specii de animale este interzis vânatul pe teritoriul Republicii Moldova. Dacă va fi vorba de alte răpitoare precum șacalii, atunci printr-o decizie va fi organizată reglarea numerică a acestora", a afirmat reprezentantul Asociația Vânătorilor din Cimișlia, Petru Leancă.

Primarul orașului Cimișlia spune că va convoca vineri o ședință pentru a vedea ce măsuri ar putea întreprinde.

"Discutăm în consiliu situația care s-a creat, sper că duminică să fie clar cu ce fel de fiare avem de a face. Mulți specialiști cred că ar fi vorba de câini sălbatici. Dacă vor fi lupi atunci se complică situația, pentru că ei sunt în cartea roșie. Statul ar trebui să aibă o lege care să acopere pierderile ce le provoacă aceste animale", a spus primarul orașului Cimișlia, Gheorghe Răileanu.

Acum o săptămână, o haită de lupi a intrat într-o altă gospodărie din Cimișlia și a sfâșiat zece capre, iar 13 au fost rănite.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.