Maestrul Eugen Doga își sărbătorește cea de-a 84-a aniversare
Embed:
Maestrul Eugen Doga își sărbătorește cea de-a 84-a aniversare

Maestrul Eugen Doga este astăzi omagiat. Compozitorul își sărbătorește cea de-a 84-a aniversare. Primii care l-au felicitat pe compozitor cu ziua de naștere au fost spectatorii din Kiev care au participat la un concert ținut de Eugen Doga duminică seara.

În timp ce maestrul se întorcea în țară după concertul din Ucraina, a fost felicitat de polițiștii de frontieră de la punctul de trecere Palanca-Maiaki-Udobnoe. Aceștia au venit cu mai multe urări pentru compozitor și i-au prins în piept un mărțișor.

În acestă dimineață, Eugen Doga a fost felicitat și de edilul general al Capitalei, Ion Ceban. Maestrul este autorul imnului Chișinăului, "Orașul meu". (IMAGINI NOI) Cu ocazia aniversării, pe holurile Primăriei este organizată o expoziție de fotografică. De asemenea, și la Muzeul de Istorie al Orașului vor fi expuse fotografii cu maestrul.

"Vrem să-i mulțumim pentru tot ceea ce face și vrem să-i spunem "Maestre, la mulți ani!", tot Executivul. În cinstea dumneavoastră, astăzi este o adevărată sărbătoare pe holurile Primăriei și imediat după ședința operativă vom lansa expoziția fotografică dedicată zilei de naștere, cu genericul "Un destin în do major".

Celebrul vals „Gingașa și tandra mea fiară” este melodia care l-a consacrat pe Eugen Doga. Aceasta a primit titlul de a patra capodoperă muzicală a secolului XX, în anul 2015.

Eugen Doga este considerat cel mai mare compozitor român în viață. Melodiile sale au răsunat în cele mai importante săli de concerte din toată lumea. În plus, unele au fost selectate ca fiind coloane sonore pentru mai multe filme și a unor spectacole de teatru. În cinstea maestrului, străzile din mai multe localități ale țării noastre îi poartă numele. Eugen Doga s-a născut în anul 1937, în satul Mocra din raionul Râbnița. Numele său este inclus în lista celor 200 de personalități ale lumii.


 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.