Maestrul Nicolae Botgros va scrie pentru medici o baladă în semn de recunoștință
Embed:
Maestrul Nicolae Botgros va scrie pentru medici o baladă în semn de recunoștință

Maestrul Nicolae Botgros va scrie pentru medici o baladă în semn de recunoștință după ce a fost tratat de o formă gravă de COVID-19. Piesa este în proces de creație și va fi prezentată de orchestra "Lăutarii" împreună cu un videoclip în această toamnă.
"A venit timpul să mă închin și eu în fața lor pentru că au făcut o minune" spune lăutarul la câteva luni după ce a fost salvat de la moarte.De dimineață l-am găsit pe maestrul Nicolae Botgros plin de viață și cu dispoziție bună la Palatul Național "Nicolae Sulac". Chiar dacă în următoarea perioadă nu este programat niciun concert din cauza pandemiei, lăutarul repeta de zor alături de orchestra "Lăutarii".


În curând, maestrul ne va surprinde și cu o baladă, scrisă special pentru toți medicii din prima linie care luptă zi de zi cu Covid -19. Nicolae Botgros spune că ideea i-a venit chiar în perioada în care era internat în spital.

"Mi-au venit mai multe idei, iar ideea de a scrie o baladă despre medici este cea mai mare recunoștință a mea. Balada are mai mare rezonanță fiindcă puțini oameni, puțini compozitori mai scriu în ziua de astăzi balade. Vreau să mulțumesc acestor oameni care au stat la căpătâiul meu și au făcut tot posibilul să vă vorbesc, să vă spun că vă iubesc".

Artistul susține că mai are nevoie de puțin timp pentru a orchestra piesa.


"Aceste lucruri nu vin într-o zi atunci când vrem noi. Ele vin atunci când tot cineva ne dirijează de sus și spune că balada este gata. Este schițată pusă acolo unde trebuiește, dar într-o bună zi la un spectacol mare va fi o dedicație specială pentru acești mari oameni care stau în prima linie".

Potrivit dirijorului balada va fi dedicată tuturor medicilor atât din Republica Moldova, cât și din România și va avea și un videoclip.

"Sper să fie o baladă cu succes, cu gând mare. Balada va fi la un anumit nivel, mergem întotdeauna pe un reper și va fi o baladă în stil de Ciprian Porumbescu. Mai mult serios decât o lucrare care o cântăm noi să zicem o sârbă, horă sau bătută".


La sfârșitul lunii octombrie maestrul Nicolae Botgros s-a infectat cu noul coronavirus. Starea acestuia a fost gravă, iar artistul a stat câteva săptămâni la terapie intensivă. Din fericire dirijorul s-a vindecat, iar acum este plin de forțe noi.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.