MAI își unește forțele cu primăria Capitalei, pentru a soluționa problema ambuteiajelor
Embed:
MAI își unește forțele cu primăria Capitalei, pentru a soluționa problema ambuteiajelor

Polițiștii de patrulare nu mai pot fluidiza traficul din Capitală din cauza numărului prea mare de mașini. O recunosc cei de la Ministerul Afacerilor Interne, care și-au unit forțele cu primăria Capitalei pentru a soluționa problema ambuteiajelor. Timp de o lună o comisie formată din funcționari ai MAI și ai primăriei vor elabora soluții atât pentru degajarea traficului cât și pentru prevenirea comerțului stradal ilegal.

Primarul Capitalei susține că din cauza numărului prea mare de mașini străzile din Chișinău sunt paralizate în orele de vârf.


"Nu este un secret că municipiul Chișinău a fost prevăzut la 90 de mii de mașini azi avem oficial peste 200.000 de mașini și traversează municipiul peste 400 de mii de mașini."


Astfel, timp de o lună experții urmează să găsească soluții pentru parcările ilegale, care ar fi principala cauză a ambuteiajelor. În plus, specialiștii ar trebui să propună soluții pentru fluidizarea traficului în orele de vârf.


" Deoarece se deblochează o intersecție prin fluidizare și se blochează altă intersecție. De aceea este nevoie de semafoare să analizeze traficul existent și să poată canaliza traficul pe o anumită porțiune de timp de 20-30 secunde în dependența situației traficului, în caz contrar va fi greu să rezolvăm problema într-un oraș suprasaturat de automobile."


Deocamdată nici Ministerul Afacerilor Interne și nici primăria Capitalei nu au precizat câți bani și din ce surse vor fi oferiți pentru a implementa în practică soluțiile elaborate de comisie. Grupul de lucru urmează să propună soluții și pentru comerțul ilegal stradal. Primarul Capitalei a mai solicitat Ministerului Afacerilor Interne crearea poliției comunitare în Chișinău din banii Guvernului. Ministerul promite să evalueze costurile proiectului doar cu condiția ca cheltuielile vor fi suportate de primărie.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.