Mai multe panouri cu sigla PSRM, instalate în țară, inclusiv în Capitală, deși campania electorală încă nu a început
Embed:
Mai multe panouri cu sigla PSRM, instalate în țară, inclusiv în Capitală, deși campania electorală încă nu a început

Partidul Socialiștilor a instalat în mai multe localități din țară, inclusiv în Capitală, panouri cu sigla PSRM, asta deși campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie încă nu a început.
Acestea conțin atât în română, cât și în rusă mesajul "Moldova este în pericol. Nu dăm țara străinilor".
Președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a declarat pentru postul nostru de televiziune că aceste panouri nu țin însă de campania electorală, ci de activitatea partidului și, conform legislației, sunt achitate din contul formațiunii.
Reprezentanții Comisiei Electorale Centrale au confirmat că acest lucru nu este interzis de legislație.


"Dacă un material publicitar unui partid politic înregistrat nu conține elemente de agitația electorală și anume elementul definitoriu este îndemnul de a vota pentru cineva sau contra cuiva, acest mesaj nu este altceva decât un mesaj de promovarea politică, lucrul care este permis de Regulamentul Comisiei Electorale Centrale."

Într-un mesaj pentru postul nostru de televiziune, președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță a precizat că partidele politice își desfășoară activitatea, inclusiv și plasare de mesaje, nu doar în campanie electorală. In acest caz, serviciile de publicitate se achită din contul de decontare al partidului.

Potrivit planului aprobat anterior de Comisia Electorală Centrală, concurenții electorali care intenționează să participe la alegerile parlamentare anticipate se vor putea înregistra în cursă începând cu data de 12 mai. CEC urmează să aprobe o hotărâre în acest sens, în care vor fi stabilite toate detaliile privind procedura de înregistrare.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.