Mai multe străzi din orașul Orhei intră în reparație. Vor fi montate borduri noi și extinse spațiile verzi
Embed:
Mai multe străzi din orașul Orhei intră în reparație. Vor fi montate borduri noi și extinse spațiile verzi

Orașul Orhei se transformă din nou în șantier. Cinci artere principale și secundare din localitate au intrat în reparație. Potrivit Primăriei Orhei, pe unele străzi  vor fi montate borduri noi și vor fi extinse spațiile verzi. De asemenea, proiectul de reconstrucție include instalarea unui sistem de irigare autonomă.

Lucrările sunt în toi pe strada 31 august din Orhei, care are o lungime de aproape doi kilometri. Aici a fost deja frezat un strat de asfalt de cinci centimetri. După plombarea gropilor, urmează a fi aplicat un strat de asfalt rece, procedură care protejează straturile inferioare.

Lucrări de reparație se desfășoară și pe strada Floriilor, unde vor fi reabilitați peste 1 500 de metri pătrați de drum. Proiectul de reconstrucție a infrastructurii rutiere inițiat de autoritățile din Orhei mai include și străzile Doinei, Alexei Șciusev și Alecu Russo.


"Cum am promis continuăm cu betonarea străzilor și anume pentru că sunt pantele de înalt grad și apele pluviale aici sunt foarte dese. Am decis să mergem cu betonarea străzii, anume mergem în cartiere cu drumuri secundare. Depunem toate eforturile ca orășenii, orheenii să simtă acel confort bine meritat de ei. "

Oamenii care locuiesc în Orhei spun că demult așteptau ca aceste drumuri să fie reparate.

"Fetița merge la școală, foarte greu mergeam pe aici, foarte greu, dar acuma e bine. Acolo la vale încă mai rău pentru că venea chiar abrupt, dar dacă mai ploua nu ne puteam ridica aici, acum e foarte bine. "

"Era foarte rău, dar acum arată bine. Aici nu mai puteai merge când ploua, iar mașinile nu se putea deplasa. Și era mult noroi."

"Cred că este un proiect nou de înfrumusețare a orașului."

Potrivit unui comunicat al Primăriei Orhei, acest proiect este realizat cu susținerea echipei lui Ilan Șor, care a promis că în acest an vor fi reparate toate drumurile din raionul Orhei și din satele conduse de primarii Partidului "Șor".

"La Orhei lucrările de reparație sunt în toi. În prezent se reabilitează străzile secundare. Toate drumurile din oraș vor fi asfaltate. Echipa mea demonstrează zi de zi că este în stare să pună în aplicare tot ce promite. Asta îi determină pe cetățeni să ne prețuiască anume pe noi. "

Potrivit Primăriei Orhei, în perioada administrării municipiului de către echipa lui Ilan Șor, 80 la sută din drumurile din localitate au fost reparate.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.