Mai mulți deputați ai grupului parlamentar PRO Moldova anunță că susțin candidul Partidului Șor, Violeta Ivanov în scrutinul prezidențial
Embed:
Mai mulți deputați ai grupului parlamentar PRO Moldova anunță că susțin candidul Partidului Șor, Violeta Ivanov în scrutinul prezidențial

Mai mulți deputați ai grupului parlamentar PRO Moldova anunță că susțin candidul Partidului Șor, Violeta Ivanov în scrutinul prezidențial. Este vorba despre Grigore Repeșciuc, Corneliu Padnevici, Gheorghe Brașovschi și Sergiu Sîrbu. După anunțul celor trei deputați, formațiunea a emis un comunicat de presă în care precizează că orice opinie, cu privire la alegerile prezidențiale, exprimată public de către membrii partidului reflectă exclusiv poziția lor personală și nu poziția oficială a PRO MOLDOVA.

Primul care și-a anunțat susținerea pentru Violeta Ivanov a fost parlamentarul PRO MOLDOVA, Corneliu Padnevici. Deputatul a scris pe Facebook că după eliminarea ilegală a candidatul Partidului PRO MOLDOVA din cursa prezidențială a decis să o voteze pe Violeta Ivanov deoarece o cunoaște personal.

Opinia a fost împărtășită și de un alt parlamentar PRO MOLDOVA.Gheorghe Brașovschi a scris pe aceeași rețea de socializare că, în condițiile în care formațiunea din care face parte nu are un candidat propriu la aceste alegeri, ar fi păcat ca voturile alegătorilor de bună credință să fie irosite.

Și-a declarat susținerea pentru candidatul Partidului Șor și deputatul PRO MOLDOVA, Gheorghe Repeșciuc, care a scris pe Facebook că Violeta Ivanov este un politician bine pregătit şi este omul care se potriveşte la funcţia de şef de stat.


După anunțul celor trei deputați, formațiunea a emis un comunicat de presă în care precizează că orice opinie, cu privire la alegerile prezidențiale, exprimată public de către membrii partidului reflectă exclusiv poziția lor personală și nu poziția oficială a PRO MOLDOVA. Deputatul grupului parlamentar, Vladimir Cebotari, a lăsat să se înțeleagă că cei trei colegi ai săi s-au grăbit să-și anunțe susținerea pentru Ivanov.


"Au fost rugați nu o singură dată, nu printr-un singur apel, în mai multe discuții private, atât în Parlament cât și nu doar. Colegii au decis să facă acest lucru deși am avut unele discuții prealabile, adică ei au avut unele discuții prealabile, dar nu au primit un răspuns, ei însă lipsa de obiecție au interpretat-o ca acord."

Grigore Repeșciuc, Corneliu Padnevici și Gheorghe Brașovschi nu au răspuns la telefon pentru a ne oferi un comentariu. Președintele PRO MOLDOVA, Andrian Candu, a declarat pentru postul nostru de televiziune că fracțiunea parlamentară se va întruni în ședință și va reveni ulterior cu un comentariu.

Spre seară însă a mai apărut un deputat al acestei formațiuni care și-a declarat susținerea pentru Violeta Ivanov. Este vorba despre Sergiu Sîrbu. Într-o postare pe Facebook, parlamentarul menționează că nu este niciun substrat ascuns în această decizie. De asemenea, Sîrbu mai scrie că va respecta decizia partidului.


Acum câteva zile, candidatul Partidului Șor la prezidențiale, Violeta Ivanov, a făcut un apel către susținătorii partidului PRO Moldova, Partidului Democrat și ai PCRM să o voteze la scrutinul din 1 noiembrie. Atunci, președintele Partidului Comuniștilor din Moldova, Vladimir Voronin, a reiterat că aceste alegeri nu sunt constituționale și i-a îndemnat pe toți alegătorii să nu se prezinte la alegeri. Partidul Democrat din Moldova nu a oferit, deocamdată, un comentariu la acest subiect.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.