Mai mulți oameni au fost atacați de un roi de viespi într-un parc din municipiul Bălți. Cinci victime au fost internate în stare gravă
Embed:
Mai mulți oameni au fost atacați de un roi de viespi într-un parc din municipiul Bălți. Cinci victime au fost internate în stare gravă

Incident neobișnuit în Parcul Victoriei din orașul Bălți. Mai mulți trecători au fost atacați de un roi mare de viespi, iar cinci dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale. Un bărbat a fost internat la Spitalul Clinic Bălți în stare gravă.

Întâmplarea a fost filmată de un trecător, iar imaginile au fost postate pe portalul "Бельцы онлайн".
În filmuleț se aud plânsete și strigăte de copii. Cinci persoane au avut nevoie de ajutor medical. Dintre acestea, un bărbat de 53 de ani a fost internat în secția de reanimare întrucât a suferit o reacție alergică.

"La moment, bărbatul se află în secția de reanimare în stare gravă cu diagnosticul Edem Quincke. "

Specialiștii spun că în această perioadă, viespile sunt mai agresive, deoarece se pregătesc de hibernare. Acestea pot fi întâlnite prin livezi, vii sau grădini, acolo unde găsesc fructe coapte.

"E clar că aceste viespi au fost deranjate de oamenii care treceau pe alături. Nu e neapărat să le deranjeze cuibul, dar prezența lor prin preajmă putea servi drept un semnal de alarmă pentru aceste viespi. Pe lângă asta, dacă acești oameni care treceau prin preajmă erau parfumați sau avea alte mirosuri, acesta poate fi încă un factor deranjant. "

Spre deosebire de albine, viespile nu-și pierd acul după prima înțepătură, așa că pot înțepa o persoană de mai multe ori. În cazul celor alergici, dacă nu se intervine la timp, efectele pot fi fatale.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.