Maia Sandu, candidatul PAS la alegerile prezidențiale, a depus listele de subscripție la CEC
Embed:
Maia Sandu, candidatul PAS la alegerile prezidențiale, a depus listele de subscripție la CEC

Candidatul desemnat de PAS la scrutinul prezidențial din 1 noiembrie, Maia Sandu, a depus listele de subscripție la Comisia Electorală Centrală. Potrivit PAS, au fost colectate peste 30 de mii de semnături, dar au fost prezentate 25 de mii. Sandu a venit însoțită de câțiva simpatizanți, care au scandat în fața instituției și au cerut membrilor Comisie să fie corecți atunci când vor decide câte secții de votare vor deschide în afara țării.

 
Maia Sandu a declarat că mizează pe faptul că membrii CEC vor asigura condiții pentru ca alegerile să fie libere și corecte.


"Noi am verificat toate semnăturile. Noi le-am colectat cu bună credință. Am respectat toate regulile sanitare și electorale. Suntem încrezuți că totul va fi bine."

CEC are la dispoziție șapte zile să verifice listele de subscripție și să decidă dacă o înregistrează sau nu pe Maia Sandu în calitate de candidat. În așteptarea verdictului Comisiei Electorale Centrale este și Igor Dodon care candidează independent pentru al doilea mandat de șef de stat, dar și candidatul desemnat de Partidul "Șor", Violeta Ivanov.
Până acum, au fost înregistrați în cursa electorală candidatul desemnat de Platforma DA, Andrei Năstase, cel al formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, și candidatul desemnat de PLDM, Tudor Deliu. Pretendenții la fotoliul de președinte trebuie să colecteze cel puțin 15 mii de semnături, dar nu mai mult de 25 de mii, din cel puțin jumătate din numărul unităților administrativ-teritoriale de nivelul doi. Se consideră conforme doar raioanele în care au fost colectate nu mai puțin de 600 de semnături.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.