Maia Sandu consideră că 100 de zile este o perioadă prea mică pentru a cere rezultate de la guvernul Gavrilița
Embed:
Maia Sandu consideră că 100 de zile este o perioadă prea mică pentru a cere rezultate de la guvernul Gavrilița

Guvernul Gavrilița nu trebuie să fie demis, deoarece a fost învestit într-o perioadă complicată pentru țara noastră, iar 100 de zile este o perioadă prea mică pentru a cere rezultate. Îi vom putea judeca pe miniștri după jumătate de an de activitate, a declarat președintele Maia Sandu în cadrul unei emisiuni televizate.

Maia Sandu a evitat să noteze cele 100 de zile de activitate a Guvernului.

”Sunt miniștri care au reușit să identifice niște măsuri care să ducă la rezultate imediate și sunt miniștri care se concentrează pe măsuri care vor da rezultate pe termen mediu și lung. Eu zic că e un pic cam devreme. Haideți să-i lăsăm măcar o jumătate de an ca să putem să judecăm.”

Întrebată dacă în perioada următoare se va întâlni cu președintele rus, Vladimir Putin, Maia Sandu nu a oferit un răspuns clar.

”Nu este un lucru stabilit, acum planificat, o data concretă și respective cred că nu e cazul să discutăm ipotetic. Am început dialogul la diferite nivele, pe diferite domenii și încercăm să discutăm. Va fi și o comisie a guvernelor Republicii Moldova și Federației Ruse la sfârșitul acestei luni.”

Șeful statului a confirmat că l-a invitat anterior la Chișinău pe adjunctul administrației președintelui rus, Dmitri Kozak, iar vizita acestuia s-a anulat întrucât, în acea perioadă, s-au amânat negocierile privind furnizarea gazelor naturale. Despre negocierile cu partea rusă, șeful statului a declarat că acestea au fost dificile din cauza creșterii bruște a prețurilor pe piața internațională. Maia Sandu a menționat că nu a participat la negocierile propriu-zise.

”Domnul Spînu a tot încercat să tot discute cu Gazprom în câteva rânduri și în final la sfîrșitul lunii octombrie a semnat acel protocol, iar Moldovagaz a semnat contractul. Eu contractul nu l-am văzut, știu despre formula și anumite clauze. Acum dacă mă întrebați pe mine de ce ar trebui să fie acest contract confidențial, probabil că nu ar trebui să fie.”

Amintim că, anterior, șeful statului Maia Sandu a declarat că negocierile cu concernul rus Gazprom sunt strict comerciale și țin de atribuțiile directe ale companiei MoldovaGaz.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.