Maia Sandu face apel la unitate și front comun împotriva lui Igor Dodon
Embed:
Maia Sandu face apel la unitate și front comun împotriva lui Igor Dodon

Candidatul PAS la alegerile prezidențiale Maia Sandu face apel la unitate și front comun împotriva lui Igor Dodon. Politicianul a transmis o scrisoare către cinci candidați care râvnesc fotoliul de șef de stat în care le propune să renunțe la dezbateri și la orice atac între ei și să se concentreze pe critici la adresa lui Igor Dodon. Unii candidați sunt gata să susțină propunerea, dar îi amintesc Maiei Sandu că anterior ei au venit cu propuneri similare, care însă, au fost neglijate. De cealaltă parte, Igor Dodon, împotriva căruia se vrea front comun, le-a urat succes contracandidaților.

Scrisoarea Maiei Sandu a fost transmisă către Andrei Năstase, Octavian Țicu, Renato Usatîi, Tudor Deliu și Dorin Chirtoacă. Potrivit acesteia, Igor Dodon ar dori ca cei înregistrați în cursa prezidențială să se certe între ei, însă oamenii s-au săturat de neînțelegeri. Maia Sandu le propune celor cinci candidați să se întâlnească pentru a discuta un plan comun de acțiuni.

Candidatul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu spune că va participa la discuții.

"Mă bucur că s-au trezit în sfârșit cei de la PAS. Noi vom veni la o discuție în care să creăm un front comun de protejare a voturilor și fraudelor care vor avea loc în alegeri, doar atât".

Iar, candidatul Platformei DA, Andrei Năstase a evitat să dea un răspuns clar.

"Despre unitate pentru a câștiga alegerile în fața lui Dodon eu și colegii mei din Platforma DA vorbim din 2016. Am făcut un apel public încă de acum trei săptămâni, apel la care ceilalți candidați nu au răspuns".

Dorin Chirtoacă, candidatului Blocului Politic Unirea spune că este gata să participe la discuții.

"Coincid pozițiile noastre și practic am făcut aceleași adresări, aceleași apeluri publice, dumnealor au trimis o scrisoare rămâne să vedem dacă și ceilalți colegi de la celelalte partide vor da curs invitației și este absolut firesc să ne apărăm împreună votul".

Solicitat telefonic, candidatul PLDM, Tudor Deliu a spus că nu vrea să comenteze apelul făcut de Maia Sandu. Iar, Renato Usatîi nu a răspuns, deocamdată, la telefon pentru a ne oferi o reacție. Anterior Maia Sandu era categoric împotriva oricăror discuții cu Renato Usatîi.

"Niciodată nu am avut încredere în Renato Usatîi. Nu am avut, nu am și nu am să am niciodată încredere în acest om. Categoric noi nu avem cum să facem alianță vreodată să conlucrăm".

Din lista candidaților care au primit scrisoarea Maiei Sandu, lipsește candidatul partidului Șor, Violeta Ivanov.

Apelul Maiei Sandu a trezit curiozitatea lui Igor Dodon. Purtătorul de cuvânt al candidatului independent, Ludmila Muntean, a declarat pentru postul nostru de televiziune că vrea să vadă dacă Maia Sandu poate crea o alianță politică. Anterior această performanță i-a lipsit, spune Muntean. Potrivit acesteia, Igor Dodon este convins că își va învinge adversarii politici.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.