Maia Sandu, Vladimir Voronin, Andrei Năstase și Renato Usatîi: Ieri - dușmani, astăzi - cu interese comune
Embed:
Maia Sandu, Vladimir Voronin, Andrei Năstase și Renato Usatîi: Ieri - dușmani, astăzi - cu interese comune

Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, și președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, care pe timpuri erau dușmani, au devenit acum aliați. Ei au semnat o declarație comună, prin care s-au arătat împotriva introducerii votului uninominal și, în special, a prevederii privind dreptul cetățenilor de a demite deputații prin referendum.

"Ce a fost ea în viața ei. Ce-o făcut Maia Sandu? Cine o știe ce capacități are, ce știe ea? Dar cum a nimerit ea ministrul Educației? Da ce a făcut ea fiind ministrul Educației? Le-a băgat fetelor sub fuste videocamere la bac. Maia Sandu o să fie condusă, cum este condusă toți ultimii ani Republica Moldova din exterior", a spus președintele PCRM, Vladimir Voronin.

Vladimir Voronin a făcut această declarație anul trecut, în timp ce Maia Sandu candida la funcția de șef al statului.

"Marusea asta Sandu. Dacă ea, fără de nici un fel. Măcar să-i tremure ceva. A închis peste 400 de școli, grădinițe, internate. A aruncat copii orfani în stradă? Ea emoții să aibă?", a menționat președintele PCRM, Vladimir Voronin.

În replică, Maia Sandu spunea atunci că faptul că PCRM nu o agreează este un compliment pentru ea și nu o surprinde. Într-un interviu pentru Ziarul de Gardă, Sandu a declarat că atitudinea negativă a comuniștilor față de reformele pe care le-a promovat în educație este explicabilă.

Mai devreme, în 2015, liderul PAS a scris într-o postare pe Facebook că "Nu a declarat niciodată că susține o alianță cu partidul comuniștilor și că nu crede că PCRM poate deveni un partener serios în procesul de integrare europeană".

Decizia Maiei Sandu de a semna o declarație comună cu președintele PCRM, Vladimir Voronin, a nemulțumit mai mulți internauți, care au criticat liderul PAS.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.