Mamă de cvadrupleți. O femeie din Glodeni de 35 de ani a născut trei băieți și o fată la Intitutul Mamei și Copilului
Embed:
Mamă de cvadrupleți. O femeie din Glodeni de 35 de ani a născut trei băieți și o fată la Intitutul Mamei și Copilului

Fericire la puterea a patra pentru o familie din raionul Glodeni. Natalia Ursu în vârstă de 35 de ani a adus pe lume trei băieți și o fetiță. Astăzi, bebelușii și-au primit certificatul de naștere, iar Fundația lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss le-a adus în dar patru cutii cu produse necesare bebelușilor, cărucioare și un ajutor financiar.

Natalia Ursu a reușit să rămână însărcinată datorită unei proceduri de fertilizare în vitro. Femeia spune că de 17 ani își dorea să devină mamă.

"Prima zi când m-au adus aici nici bunicei nu îi dădeam voie, pentru că vroiam eu să îngrijesc de ei. Un pic i-am încălcit că așteptam să fie toți diferiți", a spus mama cvadrupleților, Natalia Ursu.

Tatăl vorbește despre micuți cu lacrimi în ochi.

Bunicii spun că abia așteaptă să-și dădăcească nepoțeii. 

Medicii spun că bebelușii sunt perfect sănătoși.

"Ca de obicei așa sarcini decurg cu o eminență de naștere prematură și chiar rata este foarte înaltă. În cazul dat sigur că pacienta primea tratamentul necesar pentru păstrare. Copilașii au fost născuți în stare destul de satisfăcătoare", a menționat șefa Secției Terapia Sarcinii IMC, Irina Castraveț.

Și pentru că nu este de loc ușor să crești patru copii, Natalia a decis să trimită o scrisoare pe adresa fundației lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss.

În ultimii patru ani, doar patru femei au adus pe lume cvadrupleți la Institutul Mamei și Copilului.

"Sarcina multiplă este o problemă destul de complicată, sarcina decurge nu ca sarcina fiziologică, mult mai des apar complicațiile în timpul gravidității", a precizat directorul Institutului Mamei și Copilului, Sergiu Gladun.

Și pentru ca viitoarele mame să aibă parte de condiții mai bune, dar și pentru a ușura munca angajaților Institutului Mamei și a Copilului, Fundația lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss a donat instituției mai multe obiecte de inox pentru transportarea albiturilor, a bucatelor, dar și a deșeurilor.

În 2016, Fundația lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss a inițiat campania O nouă viață pentru a susține familiile tinere. De atunci, au fost distribuite aproape 11 mii de cutii cu obiecte de primă necesitate pentru nou-născuți.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.