Mama și bunica copilului de 4 luni din raionul Sângerei, omorât în timpul unui ritual de exorcizare, nu vor fi trase la răspundere penală
Embed:
Mama și bunica copilului de 4 luni din raionul Sângerei, omorât în timpul unui ritual de exorcizare, nu vor fi trase la răspundere penală

Crimă fără vinovați! Mama și bunica copilului de 4 luni din raionul Sângerei omorât în chinuri groaznice acum cinci luni în timpul unui așa-zis ritual de exorcizare nu vor fi trase la răspundere penală. În urma analizei psihiatrice medicii au constatat că femeile, care au probleme psihice, nu au acționat cu discernământ în momentul în care au săvârșit omorul. Răpus de durere, tatăl bebelușului decedat spune că este indignat de faptul că nimeni nu va fi pedepsit pentru fapta macabră.

Oamenii legii au presupus inițial că bebelușul s-ar fi stins din viață după ce bunica i-a făcut masaj la cap. Cazul a ajuns pe masa procurorilor după ce au apărut mai multe detalii șocante cu privire la decesul bebelușului. Bunicul micuțului a povestit că copilul ar fi fost omorât de bunică și mamă în timpul unui ritual de izgonire a demonilor, informație confirmată și de către oamenii legii. În urma expertizei medico-legale, specialiștii au constatat că băiețelul s-a stins din viață după ce a fost lovit de cel puțin 40 de ori în cap. Bunica micuțului ar fi fost cea care i-a aplicat bebelușului loviturile fatale. La trei zile de la tragedie, femeile au fost internate la Spitalul de psihiatrie din Bălți, iar ulterior, au fost supuse investigațiilor la Spitalul de psihiatrie din orașul Codru, municipiul Chișinău.


"Conform concluziilor experților psihiatri, ambele învinuite au acționat fără discernământ și urmează a fi declarate iresponsabile de comiterea faptei".


Potrivit procurorului de caz, mama bebelușului urmează să fie internată forțat la spitalul de psihiatrie din Chișinău unde va urma un curs de tratament. Decizia finală va fi luată însă de instanța de judecată.


"Mama copilului la momentul de față prezintă pericol pentru societate. Așa este indicat în concluziile expertului și urmează să fie internată în instituție psihiatrică cu regim obișnuit. În privința bunicii conform legislației procesual penale urmează a fi încetat."


În prezent, ambele femei se află în localitatea de baștină. Tatăl micuțului, care după această tragedie s-a despărțit de soție și are la întreținere al doilea copil, este indignat de faptul că fosta soacră va rămâne nepedepsită.


"Eu nu sunt mulțumit pentru că nu știu, acei tânără, soția care a fost, poate era. (fără discernământ). Da mama, acea bătrână, nu cred eu. Ceva este tot la mijloc. Cum atunci ea nu gândea ce face, da acum gata, gândește ce face, și e tot okay cu dânsa. Așa de repede să-și vină în fire."


Bărbatul spune că și-a iertat deja soția dar niciodată nu se va întoarce la ea pentru că se teme pentru viața celui de-al doilea copil. În seara în care a avut loc nenorocirea, femeia i-ar fi spus soțului său că și fetița cea mare este posedată, și că trebuie să o trateze și pe ea. Cu toate acestea, bărbatul spune că nu are de gând să-i îngrădească dreptul soției de a-și vedea copilul. Potrivit lui, în ultimele luni femeia nu a venit niciodată să-și vadă fetița.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.