Mariana Durleșteanu îl amenință cu judecata pe deputatul PAS Igor Grosu
Embed:
Mariana Durleșteanu îl amenință cu judecata pe deputatul PAS Igor Grosu

Mariana Durleșteanu, candidatul PSRM pentru funcția de prim-ministru, susținut de 54 de deputați, îl cheamă în judecată pe deputatul PAS Igor Grosu pe care îl compară cu un ... "Pokemon". Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Durleșteanu a reacționat la afirmațiile făcute recent de Grosu, precum că ea ar fi obținut un suport de la tot ce este corupt și vândut din politica Republicii Moldova. Ulterior, Durleșteanu a postat încă un mesaj, în care susține că nu va ceda presiunilor. Igor Grosu nu a răspuns la apelurile și mesajele noastre pentru a comenta declarațiile Marianei Durleșteanu.

"Domnule Grosu, vă consideram un politician adult și nu un "Pokemon" a scris Mariana Durleșteanu pe pagina sa de facebook. Ea a precizat că îl așteaptă în instanță pentru acuzațiile făcute la adresa sa. Cu ce sunteți mai bun decât mine? Deja totul este grețos. Păcat că am dat votul, nu justificați votul oferit. Tot acești oameni au votat Hibridul Guvern Sandu", a mai scris Durleșteanu.

Într-o altă postare, Mariana Durleșteanu a continuat să se plângă de valul de critici în adresa sa.

"Nu sunt "păpușă", așa cum mă taxează oponenții mei, care, de fapt, nici nu mă cunosc. Nu voi capitula în fața unor provocări josnice, unor minciuni, unor insinuări. Miturile despre "o Mariană rea" și "demonizarea" sunt o tehnică învechită din arsenalul propagandistic. Nici copiii mei nu mă mai recunosc din falsele "creionări" ce mi se fac pe Facebook de către cei care excelează în politicianism", - a scris Durleșteanu.

Replica Marianei Durleșteanu a venit după ce în data de 18 februarie, Igor Grosu președintele PAS, a scris pe pagina sa de Facebook că aceasta "a reușit să obțină o perfomanță nemaivăzută - suportul a tot ce este mai compromis, mai tranzacționat, corupt și vândut din politica Republicii Moldova". Totodată, Igor Grosu a declarat pentru deschide.md că propunerea candidaturii Marianei Durleșteanu pentru funcția de premier este soluția PSRM și Partidului ȘOR pentru a evita alegerile parlamentare anticipate și pentru a perpetua schemele de contrabandă.

În data de 11 februarie, după consultările cu fracțiunile din Legislativ, Maia Sandu a respins candidatura Marianei Durleșteanu, candid propus de PSRM și susținut de 54 de deputați. Motivul anunțat de Sandu este că unii dintre acești parlamentari ar fi fost forțați să o susțină, alții ar fi implicați în acte de corupție sau au trecut de la un partid la altul. Acum două săptămâni, Guvernul Gavrilița a acumulat zero voturi. Dacă și a doua tentativă va eșua, atunci vor putea fi organizate alegeri parlamentare anticipate. Totodată, potrivit unei hotărâri a CC, dacă o majoritatea parlamentară a propus un candidat pentru funcția de premier, președintele este obligat să-l desemneze pentru a începe procedura de formare a unui Guvern și întocmire a programului de guvernare.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.