MARȘUL SOLIDARITĂȚII. Zeci de persoane au ieșit în stradă pentru a promova egalitatea de gen
Embed:
MARȘUL SOLIDARITĂȚII. Zeci de persoane au ieșit în stradă pentru a promova egalitatea de gen

Ziua Femeilor a fost marcată, astăzi, de proteste, care au avut loc în mai multe țări din lume. În Moldova, câteva organizații neguvernamentale au organizat un marș al solidarității la Chișinău, prin care și-au propus să promoveze egalitatea de gen.

Manifestații similare au avut loc și în Spania, Filipine și Hong Kong, unde feministele au cerut ca femeile să nu mai fie privite prin prisma stereotipurilor.

La Chișinău, zeci de persoane s-au adunat în fața unui centru comercial din sectorul Centru și au mers pe jos pe bulevardul Ștefan cel Mare până în scoarul Teatrului de Operă și Balet. Manifestanții spun că au ieșit în stradă pentru a se solidariza cu femeile care sunt discriminate la locul de muncă sau în societate.

Aproape 200 de proteste au fost organizate și în marile orașe din Spania. La Madrid, sute de femei au ieșit în stradă încă în ajun de 8 martie și au făcut apel la o grevă generală de 24 de ore, pentru a atrage atenția asupra egalității de gen.

Participantele la miting au venit cu tigăi, oale și tacâmuri și au cerut salarii egale cu cele ale bărbaților și combaterea violenței împotriva femeilor.

Manifestații similare au fost organizate și în capitala Filipinelor, Manilla, unde sute de activiste au mărșăluit prin centrul orașului. 

Protestatarele i-au reproșat președintelui filipinez că a ajuns la putere datorită voturile femeilor, ale căror drepturi a promis că le va respecta, dar nu s-a ținut de cuvânt.

Și emigrantele care muncesc în Hong Kong au marcat 8 martie printr-un protest. Străinele care îngrijesc de bătrâni s-au plâns de condițiile de muncă.

Acest lucru se întâmplă în contextul în care legislația din Hong Kong nu prevede un număr maxim de ore lucrate pe zi.

Potrivit statisticilor, în Hong Kong sunt peste 350 de mii de femei venite din Filipine și Indonezia, care îngrijesc vârstnici.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.