Mărturia unui killer: Grigore Caramalac a comandat omorul lui Vlad Plahotniuc
Embed:
Mărturia unui killer: Grigore Caramalac a comandat omorul lui Vlad Plahotniuc

Unul dintre cei care au comandat asasinării liderului PDM, Vlad Plahotniuc, este interlopul Grigore Caramalac, alias Bulgaru, care se ascunde la Moscova. Anunțul a fost făcut, astăzi, de procurorii pentru Cauze Speciale, care au precizat că unii dintre cei opt indivizi arestați în țara noastră au depus mărturii în acest sens.

Potrivit lor, al doilea comanditar este deținut, în prezent, într-un penitenciar din Moldova. Anchetatorii au evitat să spună despre cine este vorba, dar au menționat că suma finală care urma să le fie achitată presupușilor killeri pentru executarea crimei depășește un milion de dolari.

"Ieșind din audierea unuia dintre organizatorii principali a infracțiunii respective, acesta l-a indicat pe unul dintre comanditarii asasinatului și anume pe Grigore Caramalac care la moment se află în Moscova", a afirmat procurorul PCCOCS, Vitalie Busuioc.

Caramalac, alias Bulgaru, care este și cetățean rus, are statut de învinuit și va fi citat de către procurori. El va fi anunțat în căutare internațională, cu solicitarea unui mandat de arestare, dacă nu se va prezenta. Procurorii nu au dezvăluit identitatea celei de-a doua persoane care a comandat asasinatul, dar au precizat că este deținută într-un penitenciar din țara noastră.

Potrivit procurorilor, presupușii asasini la comandă aveau două opțiuni pentru a săvârși crima.

"Prima variantă a realizării planului viza împușcarea de pe o clădire adiacentă clădirii în care se afla ținta, în biroul de serviciu al lui.  Cea de-a doua modalitate discutată de către ei consta în împușcarea cu aceleași aruncătoare de grenade în automobilul în care se deplasa ținta", a spus procurorul PCCOCS, Vitalie Busuioc.

În urma perchezițiilor efectuate în locuința închiriată de indivizi au fost găsite patru aruncătoare de grenade. Două dintre ele sunt de producție rusească și au fost aduse din Kiev.

"Acest tip de armament este folosit pentru distrugerea blindajelor, de asemenea pentru nimicirea forțelor vii din interiorul acestora. În cazul edificiilor, clădirilor, poate duce la distrugerea semnificativă a acestora sau chiar la distrugerea completă", a menționat șeful Inspectoratului Național de Investigații, Ion Iachimov.

Tentativa de asasinare a președintelui PDM, Vlad Plahotniuc, a fost dejucată, pe 7 aprilie, de către polițiștii și procurorii din țara noastră, împreună cu forțele de ordine din Ucraina. În total, în acest caz, au fost arestate 17 persoane, nouă în țara vecină și opt în Moldova.

Printre ei sunt și ucraineni care au venit clandestin în țara noastră. Un bărbat din Tighina, care i-ar fi ajutat să treacă ilegal granița, a fost arestat ulterior. Presupușii killeri riscă până la 20 de ani de închisoare. 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.