Mașinile electrice, tot mai populare în Moldova. Aproape 100 de persoane și-au cumpărat automobile cu motor electric
Embed:
Mașinile electrice, tot mai populare în Moldova. Aproape 100 de persoane și-au cumpărat automobile cu motor electric

Tot mai mulți moldoveni țin pasul cu tendințele. Potrivit statisticilor oficiale în jur de 98 de șoferi și-au cumpărat mașini cu motor electric, iar  peste șapte mii, au optat pentru automobile de tip hibrid. Cea mai mare problemă, spun proprietarii mașinilor, este lipsa unei rețele de încărcare pentru automobile electrice. Responsabilii dau asigurări că până la începutul anului viitor problema va fi soluționată. 

Acest șofer deține două vehicule cu motor electric. Ambele au fost cumpărate peste hotarele țării. Din cauza numărului mic de stații de alimentare, bărbatul își încarcă mașina acasă.

Un electromobil la mâna a doua costă de la șapte mii de euro în sus. Nici costul întreținerii nu este unul foarte mare, spun proprietarii. Automobilul nu are nevoie de schimbarea uleiului și filtrelor de ulei. Relativ mici sunt și impozitele. Singura problemă sunt stațiile de încărcare.

Cei care vor să-și cumpere un vehicul cu motor electric nou trebuie să scoată din buzunare peste 30 de mii euro. 

Fondul pentru Eficiență Energetică din Republica Moldova împreună cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare vor investi patru milioane lei pentru deschiderea stațiilor de încărcare pe întreg teritoriul țării.

Noile stații de încărcare a vehiculelor cu motor electric vor fi deschise în Capitală și pe traseele țării la începutului lui 2019.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.