Master-class gastronomic, organizat de Alain Leloup la o vinărie din Moldova. Ce a gătit renumitul bucătar-chef
Embed:
Master-class gastronomic, organizat de Alain Leloup la o vinărie din Moldova. Ce a gătit renumitul bucătar-chef

Bucătarii moldoveni au avut ocazia să învețe să gătească renumitele sosuri franceze de la chef-ul Alain Leloup în cadrul unui master-class gastronomic organizat la o vinărie din țară. Faimosul bucătar-chef de la Nice a pregătit fileu de vită și creveți cu trei feluri de sos.

Alain Leloup a învățat să gătească de la tatăl său care avea un restaurant pe Costa de Azur. La 14 ani el a început să lucreze în bucătărie, iar din 1967 a preluat afacerea părinților. Bucătarul francez spune că acum nu mai gătește în restaurant, ci călătorește prin lume pentru a-și împărtăși experiența. 

"În primul rând contează experiența și știința. Sosul e precum vinul, este un ansamblu de ingrediente. Ceea ce punem în sos poate să îl facă extraordinar sau mai puțin gustos", a afirmat bucătarul-șef Franța, Alain Leloup.

Pentru bucătarii din Moldova, șeful francez a pregătit sosul BÉARNAISE din unt topit, gălbenuș de ou, vin alb, sare, piper și mărar, la care a servit un fileu de vită.

"Mi-a plăcut vita care a fost gătit tot în bulion de vită concentrat. A fost pregătită pe gustul meu așa rare. Așa îmi place și mie, mereu așa mănânc. procente o să implementăm și noi acest sos care este făcut din bulion de vită concentrat", a menționat proprietarul restaurantului, Anatolie Simonov.

"Mi-a plăcut chestia cu carnea operativitatea, repede gătit, dus la cuptor. Chiar este ceva foare ok, pentru că până la urmă trebuie să fie repejor, pe lângă bun", a precizat bucătarul-șef Marian Danu.

Bucătarii restaurantelor din Capitală au rămas impresionați și de sosul PROVENÇALE, pregătit din ardei, roșii, ceapă și vin alb. Acesta a fost servit cu creveți.

"M-a uimit foarte mult mushețelul de vită cu pasta de trufelli, într-adevăr este ceva deosebit, combinația este perfectă. Creveții cu sosul cu ardei graș, usturoi tot a fost gustos. În principiu francezii au tradiția de a pune multe ierburi", a spus bucătarul-șef Vitalie Iurco.

Așa cum bucatele sunt mai gustoase cu un pahar de vin, soția lui Alain Leloup și vicepreședinta Asociației Somelierilor Europeni, Birigitte le-a recomandat bucătarilor băuturile ce pot fi servite cu bucatele preparate de soțul ei.

"Acest tip de mâncare trebuie servit cu vin alb sec. Pentru acest fileu de vită am recomanda vin fetească neagră și rară neagră", a declarat vicepreședintele Asociației Somelierilor Europeni, Brigitte Leloup.

Masterclass-ul gastronomic a fost organizat și finanțat de USAID și guvernul Suediei.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.