Măsurile întreprinse de autorități pentru a proteja copacii de îngheț
Măsurile întreprinse de autorități pentru a proteja copacii de îngheț
Măsurile întreprinse de autorități pentru a proteja copacii de îngheț

Arborii din Capitală sunt gata să reziste înghețurilor. Asigurarea vine din partea angajaților de la "Spații Verzi", care în această perioadă întreprind măsuri pentru a proteja copacii de vremea rece. Potrivit meteorologilor, în următoarele zile, temperaturile vor scădea până la minus 15 grade Celsius.

Anul trecut, în Capitală au fost plantați aproximativ 60 de mii de copaci de diferite soiuri. Ca să reziste iernii, arborii sunt pregătiți minuțios de către muncitorii de la "Spații Verzi".

„Asociația în pregătirea de iarnă are un complex mare de acțiuni ce ține, începând cu salubrizarea, colectarea frunzelor, dar totodată ca plantele să ajungă cu bine în primăvară sunt întreprinse măsuri de legarea molizilor, coniferilor, ca să nu fie deteriorate în perioada de iarnă sub greutatea zăpezii.”

Pregătiți să reziste temperaturilor scăzute sunt și copacii de la Grădina Botanică.

„Pe lângă punerea pânzei de agril, precum am menționat, am mulcit arborii la baza lor, procedura respectivă o facem nu doar la magnolie, să zic, dar ea este recomandabilă la toate speciile, deoarece mai întâi de toate iarăși, le protejează de excesele de temperaturi și păstrează umiditatea în sol.”

Tehnici de protejare a copacilor de înghețuri cunosc și gospodarii care au pomi în propria grădină.

„- Ce făcea tata dvs? - Ca să îi întărească pe iarnă și să aibă foarte bună roadă pentru anul viitor, el în august ne punea să le cărăm cu căldările apă, 17, 18, 20 căldări ca să întărești rădăcinele pe iarnă și el să reziste.”

„Vreascurile se îndepărtează care sunt deja depășite, să zicem, solul din jurul copacului, tulpina la fel se pregătește cu anumite soluții pentru rozătoare sau altceva.”

„Da, înainte arborii se împrejurau cu hârtie și se lega cu ață ca să nu îi roade iepurii, să nu înghețe.”

Meteorologii au emis cod galben de schimbare bruscă a vremii până în data de 19 ianuarie. Pe timp de noapte, temperaturile vor scădea până la minus 15 grade Celsius.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.