Meci amânat de teroriști. Doi suspecți în cazul atacului care a vizat echipa Borussia Dortmund
Embed:
Meci amânat de teroriști. Doi suspecți în cazul atacului care a vizat echipa Borussia Dortmund

Exploziile de aseară, care au vizat autocarul echipei de fotbal Borussia Dortmund, ar fi fost provocate de adepții grupării teroriste Statul Islamic. Este versiunea de bază verificată de anchetatorii germani, care au găsit trei scrisori cu același text, în apropierea locului unde s-au produs deflagrațiile. Forțele de ordine au doi suspecți în acest caz, unul dintre care a fost deja arestat, dar nu dau, deocamdată, detalii despre identitatea lor.

Potrivit presei germane, în textul biletelor găsite se face referire la atacul cu un camion, comis în timpul târgului de Crăciun din Berlin. Un reprezentant al Procuraturii Federale a declarat că în scrisori, atacatorii ar fi cerut închiderea bazei militare a Forțelor aeriene ale Statelor Unite și NATO din Germania și scoaterea din uz a avioanelor de luptă Tornado.

Autocarul care transporta, ieri, echipa Borussia Dortmund spre stadion a fost vizat de trei explozii, provocate de bombe artizanale, care au fost ascunse pe marginea drumului.

"Dispozitivele erau confecționate din cuie metalice, care au străpuns un scaun din autocar. Este mare noroc că nu s-a întâmplat nimic grav", a spus purtătorul de cuvânt, Procuratura Federală, Germania, Frauke Koehler.

În urma deflagrațiilor, două persoane au fost rănite. Un polițișt pe motocicletă care mergea în fața autocarului s-a ales cu răni ușoare. Iar fundașul Borussiei, Marc Bartra, s-a ales cu o mână fracturată și a fost operat.

"Când am vorbit cu Marc, era încă foarte speriat. Ne-a povestit că a auzit o bubuitură puternică, o explozie, apoi a început să-l doară capul și mâna. Cineva a strigat că toți trebuie să se culce la podea. Asta a făcut și el", a zis tatăl lui Marc Bartra, Jose Bartra.

Meciul pe care Borussia Dortmund urma să-l joace cu AS Monaco a fost amânat pentru această seară. Ministrul german de Interne a declarat că numărul polițiștilor care vor asigura paza pe stadion a fost mărit.

Meciul dintre Monaco și Borussia din Liga Campionilor se dispută în aceste momente și poate fi urmărit, în direct, la Canal 3.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.