Meci cu legende mondiale! Marii jucători europeni au jucat fotbal împreună cu micuții unui liceu din Capitală
Embed:
Meci cu legende mondiale! Marii jucători europeni au jucat fotbal împreună cu micuții unui liceu din Capitală

Invazie de legende fotbalistice la Chișinău!
Luis Figo, Zvonimir Boban, Robbie Keane și președintele UEFA Aleksander Ceferin se află în premieră în Moldova, țara noastră fiind gazda Comitetului executiv al forului european.
Foștii mari jucători au găsit timp pentru un grup de elevi din Chișinău și le-au oferit o experiență unică: au jucat împreună fotbal.

Legendele fotbalului mondial, printre care câștigătorul Balonului de Aur, Luis Figo, Robbie Keane, care a jucat la Inter Milano, Zvonimir Boban, fostul star al lui AC Milan, dar și câștigătorul Ligii Campionilor cu FC Barcelona, Maxwell au jucat un meci amical cu zeci de elevi din clasele cu profil sportiv.

"Este fantastic să fiu aici și să am ocazia să joc cu acești copii. Am avut un avantaj, pentru că am jucat fără arbitru. Desigur, mereu vrem să câștigăm. Cred, totuși, că am jucat cinstit."


"În echipa mea a fost un copil foarte bun, foarte tehnic. Îl cheamă Luis Figo. Nu sunt sigur dacă președintele UEFA mă va mai chema la așa evenimente, după ce ne-am confruntat pe teren, dar asta e, trebuia să câștigăm."

Conducerea forului european, precum și fostele glorii ale fotbalului mondial au venit la Chișinău cu ocazia desfășurării ședinței Comitetului Executiv al UEFA, programată în premieră absolută în Republica Moldova.


"Acest eveniment este mai important decât Comitetul Executiv. E mai important să jucăm cu copii, pentru că una dintre sarcinile UEFA este să dezvolte fotbalul de copii și juniori. Sincer, sunt șocat că, într-un meci amical ca acesta, Luis Figo și Robbie Keane au fost atât de agresivi. Probabil de asta au și avut cariere de succes, dar pentru mine e prea mult."

Micii fotbaliști și-au văzut visul împlinit.


"Credeam că nu mi se va întâmpla niciodată să joc cu un fotbalist care a câștigat Balonul de Aur. Pe mine m-a impresionat Luis Figo, cât de bine a șutat."


"Foarte bine! A fost o experiență plăcută. Am așa o impresie că vreau să ajungă și eu fotbalistă."


"Copilașii aceștia, când se vor uita la poze comune cu Robbie Keane, cu Davor Șuker, Zvonimir Boban, vedete foarte importante, Figo, președintele Federației Europene de Fotbal, cred că acest lucru va stimula pe viitor să practice sportul. Pentru noi este important să atragem câți mai mulți copii, tânăra generație să facă sport."

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.