Medicii și polițiștii care s-au infectat la muncă cu COVID-19 vor primi în continuare indemnizația de 16 mii de lei
Embed:
Medicii și polițiștii care s-au infectat la muncă cu COVID-19 vor primi în continuare indemnizația de 16 mii de lei

Parlamentul a păstrat indemnizația de 16 mii de lei pentru angajații din Sănătate și polițiștii infectați cu noul coronavirus la locul de muncă. Astfel, deputații au respins propunerea Guvernului de a tăia acest ajutor unic. Prevederea se regăsește într-un proiect de lege, care vine să modifice mai multe acte normative, votat în lectură finală.


"În calitate de autor a amendamentului cu privire la excluderea articolului 3 în vederea păstrării indemnizației unice de 16 mii de lei pentru lucrătorii medicali, vreau să avem o claritate pentru că nu este clar care este decizia."


"Comisia a susținut acest amendament."


"Deci medicii vor primi aceste 16 mii de lei. Mulțumesc."

Anterior, Guvernul a decis să anuleze indemnizația, iar deputații au înregistrat cinci amendamente privind păstrarea suportului unic de 16 mii de lei pentru medicii și polițiștii diagnosticați cu COVID-19. În acest fel, executivul a lăsat decizia la discreția deputaților. Deputații au mai votat modificările la Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar. Astfel, 3900 de profesori, care muncesc peste program, în condițiile pandemiei de COVID-19, vor fi plătiți suplimentar. Vor fi suplimentate lefurile pentru lunile septembrie, octombrie și noiembrie. În total, în țara noastră sunt 1224 de instituții de învățământ primar, gimnazial și liceal. Majoritatea, peste șapte sute, activează după modelul unu, care presupune prezența fizică a elevilor la lecții.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.