METEO: Cod Galben de caniculă în toată țara. Ce temperaturi ne așteaptă pentru zilele următoare
Embed:
METEO: Cod Galben de caniculă în toată țara. Ce temperaturi ne așteaptă pentru zilele următoare

Ne așteaptă o săptămână de foc. Meteorologii au instituit cod galben de caniculă pentru toată țara începând cu astăzi, până luni inclusiv. Maximele vor ajunge până la 36 de grade Celsius. Se va răcori puțin tocmai din data de 21 iulie, când sunt  prognozate ploi cu descărcări electrice.


Havuzul din parcul "La Izvor" din Capitală a fost luat cu asalt de zeci de copii.


"E cam greu, am venit aici să ne jucăm puțin și este umbră aici și de aceea e mai ușor."


"Așa ieșim în parc, la umbră, copiii profită de a fi în contact cu natura și venim la havuz. Un pic fac pauză, apoi mă duc din nou să mă răcoresc."


"Da cum? Iată fugim din casă afară. Am venit cu nepoțeii. De la jumătate la 11 de când au pornit havuzurile. Avem apă, desigur, avem apă."


Și plajele amenajate pe maul lacurilor din oraș au devenit neîncăpătoare.


" Iată îmi pun pălăria așa și stau. Îmi fac vânt și mă răcoresc "


"Mai ieșim pe la aer, pe la balcon mai stăm. Ne mai întâlnim pe aici și mai stăm de vorbă un pic."


Totodată, meteorologii dau asigurări că valul de caniculă și praf saharian, supranumit "Bestia Africană", care a lovit România, unde acum sunt înregistrate 40 de grade la umbră, nu va afecta țara noastră.


"Codul galben nu are legătură cu această masă de aer din nordul Africii, dar avem o situație sinoptică diferită. Noi suntem sub influența anticiclonului care se află cu centrul în nordul Rusiei și temperaturile ajung spre noi din direcția nord vestică."


În contextul temperaturilor de foc, medicii atenționează în special, vârstnicii și copiii să nu iasă afară în orele amiezii. Oamenii sunt îndemnați să poarte haine în nuanțe pastelate și să consume cât mai multă apă. Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, în perioada estivală, 46 de oameni care au făcut insolație au solicitat ambulanța.


Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că în toate sectoarele municipiului vor fi instalate corturi anticaniculă. Acestea vor funcționa în intervalul orelor 11:00 și 18:00. Oamenii vor putea bea apă sau în caz de necesitate vor primi îngrijiri medicale. De asemenea, taxatorii și șoferii transportului public din oraș vor oferi apă potabilă. Ceban anunță că străzile și bulevardele principale pe care circulă transportul public vor fi stropite zilnic cu apă.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.