Mihail Gorbaciov susține propunerea președintelui american, Joe Biden de a organiza un summit ruso-american
Embed:
Mihail Gorbaciov susține propunerea președintelui american, Joe Biden de a organiza un summit ruso-american

" Este o oportunitate de a începe să construim relații între cele două mari puteri într-un alt mod".
Astfel a comentat ultimul lider sovietic, Mihail Gorbaciov, propunerea președintelui SUA Joe Biden de a organiza o întâlnire ruso-americană.
Politicianul consideră, că pregătirile pentru summit ar trebui să înceapă imediat.
Mai mult, el a cerut în repetate rânduri liderilor Federației Ruse și ai Statelor Unite să organizeze o astfel de întrevedere.

Într-un interviu pentru Interfax, Mihail Gorbaciov a declarat, că salută propunerea președintelui SUA Joe Biden de a organiza o reuniune ruso-americană la nivel înalt și a reamintit, că cele două puteri au deja experiență în acest sens. Politicianul s-a referit la întâlnirea sa cu cel de-al 40-lea președinte al SUA, Ronald Reagan, la Geneva și Reykjavik.


Șeful Comitetului Consiliului Politicii de Informare al Federației Ruse, Alexei Pușcov, nu împărtășește optimismul lui Mihail Gorbaciov în ceea ce privește o nouă "destindere" în relațiile ruso-americane. El a scris pe canalul său de Telegram, că divergențele geopolitice cu Statele Unite vor rămâne și este puțin probabil să devină mai puțin acute, iar ostilitatea din partea Statelor Unite este evidentă. Sancțiunile nu vor fi ridicate, așa cum nu s-a întâmplat nici după întâlnirile anterioare dintre președinții Putin și Trump. Iar singurul lucru posibil este prevenirea izbucnirii unui conflict direct și atenuarea situației tensionate.


Pe 13 aprilie, la inițiativa SUA a avut loc o conversație telefonică între președinții Rusiei și Statelor Unite, Vladimir Putin și Joe Biden. Președintele SUA a propus să fie organizat un summit pentru a discuta o serie de probleme cu care se confruntă Washingtonul și Moscova.


De menționat, că în martie Joe Biden a declarat într-un interviu televizat, că îl consideră pe Vladimir Putin "criminal". În replică, Putin a venit cu o expresie populară: "Cine zice, ală e." 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.