Miliardarul român, Dan Petrescu, a murit cu familia și prietenii săi într-o catastrofă aviatică, la Milano
Embed:
Miliardarul român, Dan Petrescu, a murit cu familia și prietenii săi într-o catastrofă aviatică, la Milano

Cel mai bogat român, Dan Petrescu, a murit cu familia și prietenii săi într-un accident aviatic, la Milano. Ministerul de Externe de la București a raportat opt victime: un canadian și șapte cetățeni români, printre care era și un copil de nici doi ani.
Miliardarul pornise cu rudele să serbeze botezul pe insula Sardinia, dar aeronava s-a prăbușit la câteva minute după ce a decolat.


Avionul a căzut peste o clădire, care a luat foc imediat, iar flăcările s-au extins spre câteva mașini din preajmă.

”Avionul a intrat în coliziune cu fațada acestei clădiri. Vom afla mai multe după investigațiile specialiștilor. Am sperat să găsim supraviețuitori, dar toți au murit, din păcate.”

Martorii accidentului aviatic povestesc înfricoșați despre cele întâmplate.


”La ora 13:15 am auzit zgomot de avion deasupra mea, de parcă i se îneca motorul. Apoi am auzit o explozie foarte puternică, iar ferestrele casei noastre au început a zdrăngăni.”


”Am auzit un zgomot surd de motor stricat. Foarte curând am auzit explozia și, după aceea, am văzut o coloană de fum.”


”Am auzit un zgomot foarte puternic. Am ridicat capul și am văzut flăcări. Mi-am dat seama că un avion sau un elicopter s-a prăbușit acolo.”

Se presupune că avionul era condus de însuși miliardarul Dan Petrescu. Nu se cunoaște, deocamdată, ce anume a provocat prăbușirea aeronavei, dar, potrivit site-ului flightradar24, ar fi vorba despre o defecțiune tehnică la motor. Nu se exclude că Dan Petrescu ar fi pierdut controlul avionului după ce i s-ar fi făcut rău.
Jurnaliștii italieni scriu că datele privind viteza și altitudinea arată că ceva neașteptat s-a produs cu 16 secunde înainte de tragedie. Mai mult, la doar trei minute de la decolare, avionul a pierdut brusc 80 de metri altitudine. Specialiști din Italia și România vor efectua împreună investigațiile.

Dan Petrescu era cel mai bogat dintre români. Cea mai mare parte din avere și-a făcut-o din afaceri imobiliare și deținea în conturi aproape trei miliarde de euro.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.