Miniștrii democrați s-au întâlnit cu cetățenii din Hâncești la unul dintre corturile campaniei PDM
Embed:
Miniștrii democrați s-au întâlnit cu cetățenii din Hâncești la unul dintre corturile campaniei PDM

Miniștrii democrați Marcel Răducan și Vasile Botnari s-au întâlnit astăzi cu cetățenii din Hâncești, la unul dintre corturile campaniei PDM "Respect pentru oamenii Moldovei". Cei doi fruntași ai PDM le-au vorbit oamenilor despre beneficiile pe care le vor avea cetățenii în urma aderării la UE, dar și despre realizările concrete ale ministerelor pe care le conduc, inclusiv cu suportul financiar al instituțiilor europene.

Exponenții PDM au menționat în discuțiile cu oamenii că formațiunea susține integrarea europeană a Moldovei pentru că dorește un stat în care cetățenii trăiesc mai bine și câștigă mai bine, și au libertatea de a circula și lucra liber atât în vest, cât și în est.

În cazul dezvoltării regionale, a informat ministrul Marcel Răducan, cu sprijin din partea UE, s-a început anul acesta un proiect de construcție de case locuințe sociale. „Pentru UE, investițiile în infrastructură și dezvoltare locală sunt prioritare. Sprijinul pe care ni-l acordă UE vizează dezvoltarea comunităților locale astfel încât, în momentul aderării țării noastre, nivelul de trai și condițiile de viață din Moldova să fie deja mai apropiate de cele din statele occidentale", a afirmat Marcel Răducan.

Răspunzând la întrebările locuitorilor din Hâncești, ministrul Transporturilor Vasile Botnari a explicat în ce constă sprijinul din partea Uniunii Europene în lucrările de reparație și asfaltare a drumurilor naționale. „În cadrul Parteneriatului Estic, Moldova a primit până acum cele mai multe fonduri. Doar în anul 2013 am reușit să asfaltăm 110 km de drumuri din fonduri europene, iar din 2014, tot cu ajutorul UE, vom deschide noi șantiere de reparații. În următorii trei an, am planificat să reparăm circa 400 de km de drumuri”, a spus Vasile Botnari.

PDM desfășoară o amplă campanie de colectare a mesajelor pe care cetățenii Republicii Moldova doresc să le transmită liderilor europeni, înaintea Summit-ului Parteneriatului Estic din 28 și 29 noiembrie, de la Vilnius. La fel ca Marcel Răducan și Vasile Botnari, și alți fruntași ai PDM au vizitat corturile amenajate de partid în cadrul acestei campanii. Anterior, președintele partidului, Marian Lupu, a avut o întâlnire similară cu locuitori din Chișinău, veniți la corturi pentru a transmite mesajele lor către Europa.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.